Vandaag is zondag 15 december
3e zondag vd Advent - Gaudete
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 23 juni    Evangelie van 2019-06-23
begintijd10:30 uur
 titelGerardus Majellabedevaart Emmen
beschrijving

Op zondag 23 juni a.s. start de Gerardus Majella bedevaart om 10.30 uur met de Eucharistieviering in het kerkenbos (ligt naast de begraafplaats) van Barger-Oosterveld en aansluitend de processie met het Heilig Sacrament en de reliek van Gerardus. De bedevaart valt dit jaar samen met het Hoogfeest van het Heilig Sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus, kortweg Sacramentsdag genoemd.

Als thema is gekozen “Geeft gij hun maar te eten”. Het wijst op de opdracht van Jezus aan de apostelen, voorafgaand aan het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging. Deze opdracht is door Gerardus Majella heel letterlijk genomen. Hij wordt vaak afgebeeld met aan zijn rechterzijde een kind dat brood van hem ontvangt. Pater Dorus Wubbels m.h.m., oud-pastoor van onze parochie, zal voorgaan bij de viering van de eucharistie.

Na de viering en processie is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn op het kerkplein.

Locatie: Splitting 142, 7826 CT Emmen

info

www.rkemmen-erica.nl

locatieSplitting 142
plaatsEmmen (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl