Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 15 juni 2019    Evangelie van 2019-06-15
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelNationale dag GCL Nederland in Amsterdam
beschrijving

Op de tweede landelijke GCL-dag, zaterdag 15 juni 2019, zal Nikolaas Sintobin SJ ingaan op het thema ‘Verrast door vreugde’. Hij zal ingaan op de vraag hoe je als christen kunt leven vanuit vreugde in een sterk geseculariseerde samenleving. Hierbij zullen zijn ervaringen met GCL in Nederland, Vlaanderen en Frankrijk aan bod komen en zal hij ingaan op enkele elementen uit de ignatiaanse spiritualiteit. Zijn lezing zal simultaan worden vertaald in het Frans en het Engels.

’s Middags zullen we onze eigen ervaringen met elkaar delen in groepen (Nederlands, Frans of Engels), waarbij je kennis kunt maken met andere GCL-ers. Voor de kinderen is er ’s ochtends en het begin van de middag een apart programma met onder andere ‘Godly Play’, een speelse en creatieve manier om met Bijbelverhalen kennis te maken.

De partners van GCL-leden kunnen in de middag deelnemen aan een workshop, eveneens onder leiding van Nikolaas Sintobin. De tweede landelijke GCL-dag zal worden gehouden in het Ignatiushuis, Beulingstraat 11 in Amsterdam. In de loop van de middag zullen we de Eucharistie vieren in de prachtige Franciscus Xaveriuskerk, de Krijtberg, aan het Singel 448.

Programma
10.00 uur - ontvangst
10.30 uur - opening
10.45 uur - lezing door Nikolaas Sintobin SJ
11.45 uur - vragen en opmerkingen
12.00 uur - lunch
13.00 uur - persoonlijke stilte en sharing voor GCL-leden
14.30 uur - pauze
15.00 uur - Eucharistieviering in de Krijtberg
16.00 uur - borrel
17.00 uur - einde

info

(06) 11 37 22 95
gclnederland2@gmail.com
gclnederland.org/2019/04/29/landelijke-gcl-dag-amsterdam

locatieIgnatiushuis, Beulingstraat 11
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl