Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 juni 2019    Evangelie van 2019-06-16
(Heilige Drieëenheid / Vaderdag (NL))
begintijd11:30 uur
 titelDag van de Wereldkerk
beschrijving

​Op zondag 16 juni wordt in en rond de kerk van de Heilige Geest in Oss de jaarlijkse ‘Dag van de Wereldkerk’ gevierd. De viering illustreert dat de Kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. De dag is een gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van de Kerk te vieren.

Voor de Dag van de Wereldkerk zijn alle gelovigen uitgenodigd, in het bijzonder zij die zich vanuit het buitenland hier hebben gevestigd. Om 11.30 uur begint de feestelijke eucharistieviering met lezingen, zang en voorbeden in diverse talen. Bisschop Gerard de Korte is hoofdcelebrant in de viering.

Maaltijd
Na de H. Mis is er tijdens een gezamenlijke maaltijd met hapjes uit diverse landen gelegenheid elkaar te ontmoeten als gelovigen met uiteenlopende culturele achtergronden. Er is ook gelegenheid voor zang en dans. Bij goed weer vindt het samenzijn plaats in de pastorietuin aan de Begijnenstraat 1. Bij slechtweer is de bijeenkomst in het parochiecentrum aan de Koornstraat 6 in Oss. Het adres van de kerk van de Heilige Geest (Visserskerk) is: Berghemseweg 4 te Oss.

info

www.bisdomdenbosch.nl
parochiewillibrordus.nl/actueel/activiteiten/wereldkerkdag-in-heilige-geest-kerk-te-o

organisatieBisdom Den Bosch
locatieHeilige Geestkerk (Visserskerk), Berghemseweg 4
plaatsOss (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl