Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 3 mei    Evangelie van 2020-05-03
 titelHeilig Bloedprocessie Alkmaar *AFGELAST*
beschrijving

Het is een onoverkomelijk feit dat Processie en Viering van het H. Bloedwonder van Alkmaar,welke plechtigheden waren voorzien op Zondag 3 mei 2020, niet door kunnen gaan gezien de maatregelen i.v.m. het Coronavirus.

In principe op de eerste zondag in mei wordt in de Laurentiuskerk te Alkmaar het feit herdacht dat ongeveer zes eeuwen geleden, op 1 mei 1429, het Mirakel van het Heilig Bloed in Alkmaar gebeurde. Er is dan een processie die gaat van de Grote Kerk naar de Laurentiuskerk met aansluitend een Eucharistieviering.

info

www.matthiaslaurentius.nl/heilig-bloedwonder

locatieGrote Kerk, Koorstraat 2 en Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68
plaatsAlkmaar (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl