Vandaag is donderdag 22 augustus
Maria Koningin
 

categorie categorie processie
processie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 19 mei    Evangelie van 2019-05-19
begintijd10:00 uur
 titelStadsprocessie door Maastricht
beschrijving

De jaarlijkse stadsprocessie trekt weer door het centrum van Maastricht. De processie start om 11.45 uur; dat is aansluitend aan de pontificale eucharistieviering die om 10.00 uur door bisschop Harrie Smeets wordt gevierd in de Sint-Servaasbasiliek.

De liturgie van de mis zal worden opgeluisterd door de Cappella Santi Servatii die de Jubiläumsmesse van J. Gruber ten gehore brengt. De processie wordt georganiseerd door een comité onder de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de beide Maastrichtse basilieken, Sint Servaas en Onze Lieve Vrouw. In totaal zullen er ruim vijftig groepen deelnemen.

Het startpunt van de processie is aan het Keizer Karelplein. De route gaat via de Grote Gracht, Markt, Spilstraat, Grote Staat, Kleine Staat, Kersenmarkt, Wolfsstraat en trekt via het Onze Lieve Vrouweplein als het ware door de basiliek van O.L. Vrouw. In deze basiliek vindt, in aanwezigheid van deelnemers en genodigden, een korte slotplechtigheid plaats. Hierbij wordt zowel het ‘Servaaslied’ gezongen alsmede het ’Sterre der Zee-lied’. Aansluitend vind er een serenade plaats voor de kerk voor de aanwezige genodigden en belangstellenden.

info

www.bisdom-roermond.nl/StadsprocessieMaastricht

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Servaasbasiliek, Keizer Karelplein 6
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl