Vandaag is donderdag 22 augustus
Maria Koningin
 

categorie categorie Lezing
lezing
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 22 mei    Evangelie van 2019-05-22
 titelSociale Studiedag in Abdij Rolduc
beschrijving

Prof. Dr. Paul van Geest van de Universiteit van Tilburg en voorzitter Birgit op de Laak van de Vereniging van Kleine Kernen in Limburg zijn de gastsprekers tijdens de Sociale Studiedag die op 22 mei 2019 in Abdij Rolduc in Kerkrade wordt gehouden. Dit gebeurt onder het motto ‘Wij maken de toekomst... Samen!’ Tevens wordt die middag de Dr. Poelsprijs uitgereikt aan een bijzonder diaconaal project.

Katholiek sociale leer
De Sociale Studiedag is een tweejaarlijks initiatief van de Dienst Kerk & Samenleving in het bisdom Roermond. Prof. Van Geest spreekt deze middag over de grondbeginselen van de katholieke sociale leer en de uitgestoken hand die daarvan uitgaat om mee te denken over oplossingen voor grote sociale vraagstukken in de samenleving. Van Geest is hoogleraar Kerkgeschiedenis en Geschiedenis van de Theologie aan de Tilburg University en vanuit de leerstoel Theologie en Economisch denken verbonden aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam.

Duurzame leefomgeving
De tweede inleiding van deze middag gaat over de betrokkenheid van overheid en politiek bij een duurzame leefomgeving. Mevrouw Op de Laak is onlangs voorgedragen als burgemeester van Nederweert. Op dit moment is zij nog wethouder in Horst aan de Maas. Zij is ook voorzitter van de Vereniging van Kleine Kernen in Limburg (VKKL). In die rol heeft zij een grote betrokkenheid bij een duurzame leefomgeving en het sociale leven in dorpen.

Dr. Poelsprijs
Tot eind vorig jaar konden parochies en diaconale werkgroepen in Limburg hun projecten aanmelden bij het Limburgs Diaconaal Fonds. De meest aansprekende projecten zijn gebundeld in een brochure, die tijdens de Sociale Studiedag wordt gepresenteerd. Het meest in het oog springende project krijgt de Dr. Poelsprijs uitgereikt. Deze is vernoemd naar Mgr. Henri Poels. Hij was aan het begin van de 20e eeuw hoofdaalmoezenier van Sociale Werken in Limburg en grondlegger van de huidige Dienst Kerk & Samenleving.

info

www.bisdom-roermond.nl/SprekersSocialeStudiedag

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl