Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 27 mei 2019    Evangelie van 2019-05-27
 titelBijeenkomst religieuzen Bisdom Den Bosch
beschrijving

Religieuzen, betrokken leken en vertegenwoordigers van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn vorig jaar oktober in de Abdij van Berne voor de eerste maal bij elkaar gekomen om samen na te denken over wat zij in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Het thema van de dag was ‘Het verhaal gaat door…!’. Deze bijeenkomst krijgt nu een vervolg. Op maandag 27 mei komen in ‘s-Hertogenbosch religieuzen, betrokken leken en vertegenwoordigers van het bisdom opnieuw bij elkaar om het verhaal door te geven.

Ook voor deze tweede bijeenkomst is het thema ‘Het verhaal gaat door …!’. De aandacht gaat nu uit naar de ruimte die religieuzen krijgen, geïnspireerd door enkele woorden uit Psalm 4, Gij die mij ruimte geeft. Wat is de ruimte van het religieuze leven? Is er een plaats voor religieuzen? En wat specifieker: Wat is onze plaats in de Kerk in ons bisdom? Wat betekent het om religieus te zijn, met een eigen charisma? En wat betekent dat voor geassocieerd leven?

Dom Bernardus Peeters ocso, abt van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot, verzorgt een inleiding over dit thema. In de middag volgen discussies.

Programma
10.00 uur - Eucharistieviering
11.30 uur - Inleiding door Dom Bernardus Peeters
14.00 uur - Gesprekken in kleinere groepen

De dag wordt geopend met een eucharistieviering om 10.00 uur in de Sint-Janskathedraal waarin de bisschop van ’s-Hertogenbosch, Mgr. Gerard de Korte, hoofcelebrant is. Het vervolg van de dag wordt gehouden in het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4 in ’s-Hertogenbosch en is bedoeld voor leden van religieuze gemeenschappen in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch en hun bondgenoten.

Aanmelden bij Hans van Bemmel.

info

roepingenwerving@hotmail.com
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16 en Sint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl