Vandaag is dinsdag 22 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44
fax (076) 521 62 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 24 t/m woensdag 25 maart    Evangelie van 2020-03-24
 titelConferentie - Als God renoveert *UITGESTELD*
beschrijving

De volledig uitverkochte conferentie is uitgesteld vanwege het coronavirus.

Bisdom Breda is op 24 en 25 maart 2020 gastheer voor een landelijke conferentie over ‘Als God renoveert’. Deze conferentie wordt gehouden in en om de basiliek van Oudenbosch. Voor deze gelegenheid is de Canadese priester James Mallon, auteur van het boek ‘Divine Renovation’, ingegaan op de uitnodiging van bisschop Liesen.

De Nederlandse vertaling van het boek ‘Divine Renovatie’ werd met de titel ‘Als God renoveert’ begin 2019 door Adveniat uitgegeven en raakte in korte tijd uitverkocht. Divine Renovation gaat in op de prangende vraag van parochies wereldwijd hoe kansrijk te werken aan bloeiende missionaire geloofsgemeenschappen.

Overtuigend succes
Divine Renovation conferenties vinden overal ter wereld plaats. In het voorjaar van 2019 bezocht een Nederlandse delegatie van Bisdom Breda een conferentie in Birmingham. Divine Renovation laat overtuigend successen zien op het gebied van parochievernieuwing. De conferentie vindt in het Bisdom Breda plaats als onderdeel van de bredere aandacht die het bisdom heeft voor parochievernieuwing.

In zijn pastorale brief van 2017 benadrukt mgr. Liesen waar die vernieuwing om draait: “Wanneer er zoveel en zo ingrijpend verandert, komt het aan op het fundament, op onze binnenkant van waaruit we leven, op onze verhouding tot Jezus Christus: Dat bepaalt hoe we omgaan met elkaar en hoe we de toekomst in gaan. Bij alle veranderende situaties is de echte ontmoeting met Hem het belangrijkste: dat maakt ons -in de woorden van de H. Paulus- tot andere mensen, met een nieuwe visie. (Rom. 12,2)”

Programma maandagavond 23 maart 2020

 • inchecken en ontvangst
 • informele ontmoeting en gezamenlijk gebed

Programma dinsdag 24 maart 2020

Het programma op dinsdag omvat onder meer:

 • inchecken en ontvangst
 • eucharistieviering
 • inleidingen door fr. James Mallon
 • seminars met diverse sprekers
 • gezamenlijk gebed
 • gezamenlijke maaltijden

Programma woensdag 25 maart 2020

Het programma op woensdag omvat onder meer:

 • eucharistieviering
 • inleidingen door fr. James Mallon
 • seminars met diverse sprekers
 • gezamenlijk gebed
 • gezamenlijke maaltijden

info

missionaireparochie.nl
www.bisdombreda.nl

organisatieBisdom Breda
locatieBasiliek van de H.H. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl