Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019    Evangelie van 2019-06-14
 titelGregoriaans Festival
beschrijving

Onder de titel “Werk in uitvoering” vindt van 14 tot en met 16 juni het Nederlands Gregoriaans Festival plaats in de Bossche binnenstad. De veelzijdigheid van het gregoriaans is te horen met onder meer het gerenommeerde Franse ensemble Organum, het Nederlandse ensemble Wishful Singing, en veel jeugd. Want, om het gregoriaans levend én levendig te houden is het zaak veel jongeren in aanraking te laten komen met deze ‘tradition vivante’.

De St. Jan zal als klinkende Bossche kathedraal een indrukwekkend podium zijn voor vele gregoriaanse ensembles die Nederland rijk is. Jongeren uit koorscholen en middelbare scholen uit de regio worden ingewijd in het gregoriaans door de zangeressen van Wishful Singing. En zo wordt het een jeugdig festival, waarin jong en oud elkaar ontmoeten, elkaar beluisteren en van elkaar leren.

De Nederlandse componist Gerard Beljon kreeg de opdracht een vervolg te schrijven op een compositie die hij eerder voor het festival schreef op basis van een tekst van een middeleeuws gezang, het Planctus cygni. Hierin komen niet alleen oude en nieuwe muziek, oosterse en westerse muziek samen maar ook westerse én niet-westerse solisten.

info

(06) 12 33 79 56
info@gregoriaansfestival.nl
www.gregoriaansfestival.nl

locatie
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl