Vandaag is donderdag 22 augustus
Maria Koningin
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 18 mei    Evangelie van 2019-05-18
begintijd17:00 uur
 titelEvensong in de Grote Kerk
beschrijving

Op zaterdag 18 mei om 17.00 uur vindt de tweede evensong van dit jaar plaats in de, door de Protestantse Gemeente ’s-Hertogenbosch georganiseerde, serie Muziek op Zaterdag in de Grote Kerk. De evensong wordt verzorgd door het ambitieuze kamerkoor Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen. Het koor staat onder leiding van de van tv bekende en in Anglicaanse koormuziek gespecialiseerde dirigent Daniel Rouwkema.

Vocaal Ensemble Magnificat, bestaande uit gevorderde amateur-zangers, staat bekend om uitvoeringen van hoog niveau, met een transparant, lichte koorklank. Het koor met de Grote Kerk van Emmen als thuisbasis zong in de afgelopen jaren de grote werken van Rutter, Wood, Händel en Duruflé en werkte mee aan tv-opnames van Nederland Zingt (EO) in Apeldoorn, Emmen en Breda.

Daniel Rouwkema kwam al tijdens zijn studie aan het conservatorium in aanraking met de Engelse koortraditie. Na zijn studie volgde hij masterclasses aan het King’s College te Cambridge en bij John Rutter en werkte hij gedurende 5 jaar in Chester Cathedral en later als Director of Music bij Saint George’s Church te Belfast. Ook trad hij op in de kathedralen van St. Alban’s, Bristol, Exeter, Liverpool, London en York. Momenteel is Daniel cantor van de Kloosterkerk in Den Haag en artistiek leider van Vocaal Ensemble Magnificat te Emmen, Choral Voices uit Groningen en de Utrechtse Schola Davidica.

De voorganger is ds. Erica Scheenstra, het monumentale Bätz-orgel wordt bespeeld door cantor-organist Jamie de Goei. De toegang voor de evensong, die ongeveer een uur duurt is gratis. Er is een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Later dit jaar worden in deze serie nog evensongs verzorgd door de Schola Liturgica o.l.v. Geke Bruining (5 oktober) en deRoden Girls Choristers o.lv. Sonja de Vries (30 november). Naast evensongs kent de serie Muziek op Zaterdag ook orgelconcerten en Bach-cantates.

info

www.batzorgel.nl
www.pgdenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl