Vandaag is donderdag 18 juli  

categorie categorie gebed
gebed
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 15 april    Evangelie van 2019-04-15
begintijd19:00 uur
 titelOecumenische wake voor Martelaren
beschrijving

Voor de negende keer organiseert de gemeenschap van Sant’ Egidio Nederland op maandag in de Goede Week (15 april 2019) in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn (Emmaüsparochie) de oecumenische Gebedsdienst voor de Martelaren. Daarin worden christenen herdacht die het afgelopen jaar werden omgebracht vanwege hun geloof.

Voorganger bij deze viering is de Utrechtse aartsbisschop van de Oudkatholieke kerk mgr. J. Vercammen. Hij wordt geflankeerd door de aartsbisschop van de Syrisch Orthodoxe Kerk, Mor Polycarpus; de aartsbisschop van de Russisch-Orthodoxe kerk, mgr. Elisey; de Rooms Katholieke hulpbisschop van Utrecht, mgr. Woorts en vertegenwoordigers van onder andere de Protestantse Kerk Nederland.

Per land worden tijdens deze herdenkingswake de namen genoemd van de mensen die in de afgelopen periode hun leven hebben gegeven omwille van het Evangelie.

info

Diaken Ronald Dashorst
r.dashorst@rkapeldoorn.nl
www.emmaus-apeldoorn.nl/nieuws/oecumenische-herdenkingswake-van-de-martelaren-en-gebed-voor-de-vrede

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatie Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl