Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 16 maart    Evangelie van 2019-03-16
 titelLimburg naar Stille Omgang
beschrijving

Traditiegetrouw wordt in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 maart in Amsterdam de Stille Omang gelopen. Deze traditie is een eigentijdse herdenking van het eucharistisch wonder dat op 15 maart 1345 te Amsterdam plaatsvond. Van 1346 tot omstreeks 1580 werd rondom de plaats van het mirakel al een processie gehouden. Na een inactieve periode van zo’n driehonderd jaar kwam de nachtelijke omgang om in 1881 tot bloei. Het is tegenwoordig een bidtocht in stilte waar jaarlijks duizenden pelgrims uit heel Nederland aan deelnemen. Ook Limburg is hier steeds goed vertegenwoordigd.

Vanuit Limburg en Oost-Brabant worden weer autobussen ingezet om de pelgrims naar Amsterdam te vervoeren. Om 01.30 uur wordt in de Amsterdamse Krijtberg de Heilige Mis gevierd. Hoofdcelebrant is Mgr. Everard de Jong. Zaterdagavond 16 maart vertrekken deze bussen vanaf verschillende opstapplaatsen in Limburg. Zondagochtend rond 6 uur worden de pelgrims weer bij de opstapplaats afgezet.

De deelnemersprijs bedraagt € 25 per persoon.
Aanmelding en kaartverkoop kan bij de heer J. Knoors via 046-4526381

info

Dhr. J. Knoors
(046) 452 63 81

locatie
plaatsLimburg (Limburg)
bisdomRoermond
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl