Vandaag is zondag 24 mei  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 24 t/m woensdag 26 juni 2019    Evangelie van 2019-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelLiturgische vormingsdagen
beschrijving

De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert ook dit jaar liturgische vormingsdagen in de gewone en de buitengewone vorm van de Romeinse ritus. De bijeenkomst vindt van maandag 24 t/m woensdag 26 juni 2019 plaats in het klooster De Oude Munt te Tegelen.

Pastoor Schilder, secretaris van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en één van de organisatoren van de vormingsdagen: “Het zijn telkens weer leerzame, inspirerende en gelukkige dagen, waarin de deelnemers hun liturgische vaardigheden kunnen doorontwikkelen, in een geest van broederschap. De scholing betreft beide vormen van de Romeinse ritus, al naar gelang de behoefte van eenieder. Latijn is het uitgangspunt.”

Enkele reacties van oud-deelnemers:

  • “Het is mooi om dingen te leren en meteen te kunnen vieren.”
  • “Ik ben vooruit gegaan qua liturgische zang.”
  • “Het is fijn om met collega’s ook te praten over de weerbarstige praktijk.”
  • “Er heerste een open sfeer, zonder prestatiedrang.”

De liturgische vormingsdagen zijn bedoeld voor priesters, diakens en priesterstudenten. Elke priester kan ook een acoliet meebrengen. (Acolieten moeten via een priester aangemeld worden.)

De kosten bedragen € 135 per persoon.
Aanmelden: vóór 1 mei bij het secretariaat van de Vereniging voor Latijnse Liturgie

info

www.latijnseliturgie.nl/nieuws/liturgische-vormingsdagen-2019

locatiePriorij Nazareth - Oude Munt, Van Wevelickhovenstraat 1
plaatsTegelen (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl