Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 15 juni    Evangelie van 2019-06-15
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelImpulsdag tiener- en jongerenpastoraat
beschrijving

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 15 juni 2019 een impulsdag voor het tiener- en jongerenpastoraat in Beneden Leeuwen. Dit is een nieuwe datum voor de eerder geplande impulsdag op 23 februari.

We hebben ervoor gekozen om de dag in het teken te laten staan van Bibliodrama. Voor de mensen die deel hebben genomen aan de cursus tienerpastoraat klinkt dit waarschijnlijk bekend in de oren, de tweede avond van de cursus stond namelijk in het teken van deze bijzondere spelvorm. In Bibliodrama gaat het om het in beweging brengen van een (bijbel-) tekst (-fragment). Het uitspelen, het dramatiseren gebeurt door inleving, uitbeelding, spel, dialoog, rolverkenning, groepsinteractie-spel... het is geen toneelmatig naspelen van een verhaal. Iedereen speelt een zelfgekozen figuur of rol op een geheel eigen wijze. Er komt een wisselwerking tot stand tussen de verhalen en de persoonlijke actuele levenservaringen van de speler en de intenties en handelingen van figuren uit de tekst. Zo kunnen levenservaring en (Bijbel)tekst elkaar wederzijds verrijken. Zo wil Bibliodrama op creatieve en speelse wijze op zoek gaan naar zingeving en spiritualiteit in het persoonlijke leven en in de brede maatschappelijke context.

De tweede cursusavond is zo goed ontvangen door de cursisten dat we een grotere groep kennis willen laten maken met Bibliodrama en willen laten zien dat het een nuttig instrument kan zijn om de leefwereld van tieners/jongeren en de Bijbel(teksten) dichter bij elkaar te brengen. De inleiding en workshop zullen geleid worden door Marie-Louise Vroemen en Tineke Dronkert, twee ervaren Bibliodramadocenten.

info

avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl