Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 11 februari    Evangelie van 2019-02-11
begintijd18:30 uur
 titelFeest OLV van Lourdes in Tienray
beschrijving

Op maandag 11 februari is het feest in Klein-Lourdes Tienray. Feest omdat dit de dag is van OnzeLieve Vrouw van Lourdes. 11 februari 1858 verscheen namelijk Maria voor het eerst aan Bernadette in de grot van Lourdes. Natuurlijk wordt dit groots gevierd in de enige officiële Lourdesplaats van ons land Tienray.

Ieder jaar weer opnieuw gaan er vele mensen uit onze regio naar Lourdes. Men mag daar een stuk blijdschap in geloof ervaren, kracht en ondersteuning voor hun leven. Het is een plaats van hoop en bezinning en tegelijkertijd door de onderlinge contacten ook van warmte en vriendschap, van christelijke naastenliefde.

Het is natuurlijk niet direct voor ons allen mogelijk om deze dag in Lourdes door te brengen, maar naar Klein-Lourdes gaan dat moet toch kunnen. In Tienray mag u het Lourdesgevoel opnieuw beleven.

Programma
18.30 uur - Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot
19.00 uur - Plechtige H. Mis opgeluisterd door het OuderenKoor van Tienray. 
Aansluitend zal er een lichtprocessie worden gehouden.
Bij goed weer is deze buiten anders zal deze in de kerk plaatsvinden.

Natuurlijk is de kerk ook overdag geopend van 10.00 uur t/m 16.00 uur voor een persoonlijk bezoek en gebed bij de grot.

Maria heeft zich in Lourdes ook laten zien als iemand die de zieken nabij is, die mensen troost en bijstand geeft daarom is 11 februari ook Wereldziekendag. We willen daarom gedurende de viering stil staan bij de zieken onder ons. Als de Troosteres der Bedrukten zoals ze in Tienray ook bijzonder wordt herdacht, laat Maria zien dat ze een steun wil zijn voor ieder die in verdriet is bij een ziekte en lijden.

We willen deze dag tevens bidden voor allen die in dienst staan van de zieken, dat zij met de hulp van Maria, de zieken mogen bijstaan als een getuigenis van Gods liefde en zorg.

In Lourdes staat men dit jaar bijzonder stil bij de 175ste geboortedag van Bernadette, natuurlijk wordt er in Klein-Lourdes ook hier bij stilgestaan.

Graag wil ik u allen uitnodigen Maandag 11 februari in Tienray, bij onze Lieve Vrouw van Lourdes.

info

www.kleinlourdes.nl
www.facebook.com/Parochie-OLV-Troosteres-der-Bedrukten-414731775315833

locatieKloosterstraat 1
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl