Vandaag is maandag 13 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 16 juni 2019    Evangelie van 2019-06-16
(Heilige Drieëenheid / Vaderdag (NL))
begintijd10:00 uur
 titelMaria van Jesse Ommegang Delft
beschrijving

Sinds de Middeleeuwen wordt er jaarlijks in de binnenstad van Delft een Ommegang gelopen. Van ver over de landsgrenzen kwam men naar Delft op bedevaart om hier Maria te vereren. Het is dus niet zomaar een stille tocht, maar een bidtocht die in de geschiedenis van Delft van groot belang is geweest.

Delftse Ommegang - Zondag 16 juni 2019 - 10.00 uur

Om 10.00 uur zal bijeengekomen worden in de St. Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118. Na een korte inleiding en gebed trekken we dan in stille gebedstocht door de binnenstad naar de Maria van Jessekerk waar op plechtige wijze de Eucharistie zal worden gevierd.

Thema 2019: Loop mee, vier mee, bid mee

info

delftseommegang.nl

locatieSt. Hippolytuskapel, Oude Delft 118
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl