Vandaag is donderdag 22 augustus
Maria Koningin
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 18 mei    Evangelie van 2019-05-18
begintijd10:00 uur
 titelNicolaasacademie - Katholieke Jihad / Rome
beschrijving

Robert Lemm, historicus en auteur, bespreekt de strijd van de “cristeros” tegen het atheïstisch-maçonnieke regime van Mexico in de vorige eeuw.

Nog geen honderd jaar geleden vond in Mexico de laatste heilige oorlog plaats. De Geschiedenis heeft die gebeurtenis vrijwel de hele 20ste eeuw verdrongen. Na de zaligverklaringen van martelaren begin 21ste eeuw zijn er steeds meer feiten en getuigenissen naar boven gekomen.

In zijn binnenkort verschijnende boek HEILIGE OORLOG rapporteert de auteur de ongekende lotgevallen van katholieken die de wapens opnamen tegen een regime dat uit de Revolutie van 1910 was opgerezen en waarbij tienduizenden het leven lieten.

Wat was bij dit alles de rol van Washington? En hoe stond Rome tegenover soldaten die uit naam van Christus bloed vergoten?

De Sint Nicolaas Academie Amsterdam legt zich al decennia toe op het leveren van verdieping en verbreding voor haar leden en bezoekers, door middel van maandelijkse bijeenkomsten met interessante sprekers. Dit voorjaar komt een grote variatie aan onderwerpen aan bod. Voor meer info en de rest van het programma, zie onze website: www.sint-nicolaas-academie.nl

Toegang is gratis. (Collecte achteraf ter ondersteuning)

info

www.sint-nicolaas-academie.nl

locatieSint Agneskerk, Amstelveenseweg 161
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl