Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 12 april    Evangelie van 2019-04-12
begintijd18:30 uur
 titelExtreme Way of the Cross
beschrijving

Op vrijdag 12 april 2019 wordt voor de tweede keer een extreme kruisweg georganiseerd. Deze kruisweg is op de vrijdag voordat de Goede Week begint.

De avond begint om 18.30 uur met de H. Mis in de Fabianus en Sebastianuskerk in Sevenum. Na de H.Mis, rond 19.00 uur, gaan de deelnemers een tocht van 21 kilometer lopen... de extreme kruisweg.

De kruisweg gaat via de verschillende kruizen, kapellen en kerken van Sevenum en Kronenberg. De kruisweg heeft 14 staties dus 14 plaatsen waar, met het lezen van een overweging, stilgestaan wordt.

De bedoeling is dat in kleine groepjes of alleen in stilte gelopen wordt. Iedereen krijgt een plattegrond, routebeschrijving en de teksten van de 14 staties mee. Halverwege de tocht is er koffie en cake. Bij terugkomst in Sevenum is er voor iedereen soep en broodjes. Er zullen auto’s rijden die, in geval van nood, mensen op kunnen halen en terug naar Sevenum kunnen brengen.

Er zijn geen kosten voor deze kruisweg maar een vrijwillige bijdrage voor ons jeugdwerk wordt enorm gewaardeerd. Een box hiervoor zal op die dag aanwezig zijn.

Meenemen

  • Goede wandelschoenen
  • Regenkleding
  • Veiligheidsvest en zaklamp
  • Eventuele medicijnen
  • Eventueel een rugzak met iets te eten en drinken
  • Een houten kruis (al dan niet zelf gemaakt)

Wilt u dit jaar de Goede Week op een speciale manier beginnen... ?!
Mooie kans door u aan te melden voor de Extreme Kruisweg.

Aanmelden (vóór 1 april) per e-mail of een briefje in de brievenbus van het parochiesecretariaat:

  • Hoofdstraat 7, 5961 EX  Horst of
  • Van Merwijckstraat 1, 5961 SB  Horst

info

freddyenmarielle@home.nl

locatie
plaatsSevenum (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl