Vandaag is zaterdag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 12 december 2018    Evangelie van 2018-12-12
begintijd20:00 uur
 titelCobbenhagenavond - Arjan Plaisier
beschrijving

Ook in 2018 vinden in studentenkerk Maranatha (Prof. Cobbenhagenlaan 19, Tilburg) weer een serie CobbenhagenAvonden plaats.

Acht jaar lang was ds. Arjan Plaisier (1956) scriba - dat wil zeggen secretaris-generaal en hoogste vertegenwoordiger - van de PKN, het grootste protestantse kerkgenootschap in Nederland. Naar aanleiding van de festiviteiten bij gelegenheid van ‘500 jaar Reformatie’ schreef hij in het Nederlands Dagblad van 26 oktober:

“Deze tijd vereist een radicale stap: de verzoening tussen rooms-katholieken en protestanten en daarmee de vereniging van kerken. Zeker, dit vraagt veel, aan beide kanten.

Het vraagt om erkenning dat het de kerk van Rome is die historisch teruggaat op de kerk van de apostelen – dit afdoen met ‘het gaat niet om oudheid maar om waarheid’ is frivool. Het vraagt om de erkenning van de ambtelijke bediening van deze kerk, ondanks vormen van corruptie die de kop hebben opgestoken. De Rooms-Katholieke Kerk is door een vuur gegaan en heeft in de afgelopen 500 jaar blijken van heiligheid, verdrukking en theologische vernieuwing gekend. De reformator Maarten Luther zou niet uit de Rooms-Katholieke Kerk van vandaag zijn gestapt. [...] We konden eeuwenlang wel zonder elkaar voort. We komen nu in een tijd die weer gaat lijken op die van de vroege kerk: een tijd waarin de kerk, zo God het geeft, tevoorschijn komt als een gemeenschap van broeders en zusters die leven in het geloof in de opgestane Heer; die samenkomt rond de tafel van de Heer om het lichaam en het bloed van Christus te ontvangen; die geroepen is als getuige van Christus als de weg van het leven. Alles wat daarvan afleidt, is te veel en alles wat hieraan voorbijgaat, is te weinig.”

Op 12 december willen we ds. Plaisier beter leren kennen en met hem in gesprek gaan.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatieStudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl