Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 7 t/m zondag 16 december 2018    Evangelie van 2018-12-07
 titelInternationale Kerststallenexpositie
beschrijving

Alweer voor de 34ste keer organiseren wij de Internationale Kerststallenexpositie in de Sint Ansfriduskerk aan de Jacob Catslaan 28, 3818 WK te Amersfoort.

Deze kerk is 103 jaar oud en gebouwd in neogotische stijl en geeft daarom de tentoonstelling een bijzondere sfeer. We mogen ons verheugen op een jaarlijks grote belangstelling van bezoekers uit het gehele land.

De expositie wordt gehouden van vrijdag 7 t/m zondag 16 december 2018

Openingstijden

  • zaterdagen 09.30 – 17.00 uur
  • zondagen 12.30 – 17.00 uur
  • overige dagen 09.30 – 21.00 uur

Ook dit jaar hebben we een nieuwe collectie van bijna 250 kerstgroepen uit Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa, waaronder uit de Provence in Frankrijk een kerstgroep van meer dan 45 Santons, geplaatst in een miniatuur dorpje.

Voor de kinderen is er een kerststallen speelhoek en voor de inwendige mens het Petit restaurant de Herberg.

Tijdens de avonduren en op zaterdag en zondag zullen 28 zangkoren uit de wijde omgeving van Amersfoort zorgen voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie.

Op donderdag 14 december is er van 19.30 - 20.15 uur een Kerst sing-along in de Sint Ansfridus kerk. Er worden Nederlandstalige kerstliederen gezongen, ondersteund door een gelegenheidskoor. Kinderen zijn van harte welkom.

Op zaterdag 15 december is er van 19.45 - 21.30 uur een Kerstconcert. De kerk is open vanaf 19.15 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,- incl. toegang tot de Kerststallen expositie en koffie/thee.

Toegangsprijzen

  • Volwassenen € 2
  • Kinderen 4-12 jaar € 0,50
  • Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang

De organisatie is in handen van een groep vrijwilligers en de gehele opbrengst komt ten goede aan de Stichting Happy Holiday om in 2019 vakantieweken te organiseren voor ernstig zieke kinderen en hun gezin.

info

www.sintansfridus.nl/kerststallen

locatieSint Ansfriduskerk, Jacob Catslaan 28
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl