Vandaag is zaterdag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 8 december 2018    Evangelie van 2018-12-08
(Maria Onbevlekte Ontvangenis)
 titelZaligverklaring martelaren van Algerije
beschrijving

Paus Franciscus heeft in een decreet van 27 januari 2018 bisschop Pierre Lucien Claverie van Oran en 18 anderen erkend als martelaar. De Zaligverklaring zal plaatsvinden op 8 december 2018, het hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Maagd Maria, in Oran, de stad in Algerije waar Mgr Claverie bisschop was.

Des hommes et des Dieux
De 19 Martelaren van Algerije stierven omdat zij getuigenis aflegden van hun geloof door ervoor te kiezen de armen, vrouwen in moeillijke omstandigheden, gehandicapten, jongeren en moslims in hun omgeving niet in de steek te laten. Het gaat naast genoemde bisschop om de zeven monniken van Tibhirine (ontvoerd en vermoord in 1996, zie de film Des Hommes et des Dieux), twee broeders Maristen en vier Witte Paters die werden gedood in 1994 en zes zusters uit verschillende congregaties. Mgr. Claverie was bisschop van het bisdom Oran, de overige martelaren behoorden tot het bisdom Algiers. Bisschop Antoine Teissier heeft zich sterk gemaakt voor deze erkenning. Het voorbereidend proces in Rome dat nu deze Zaligverklaring tot resultaat heeft, duurde uitzonderlijk kort, tien jaar.

info
locatie
plaatsOran, Algerije
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl