Vandaag is zaterdag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 10 december 2018    Evangelie van 2018-12-10
begintijd20:00 uur
 titelA Christmas Carol concert in de Basiliek
beschrijving

Het is inmiddels een traditie geworden. In de aanloop naar de feestdagen genieten jaarlijks tienduizenden mensen van de befaamde kerst­concerten. Een groot symfonisch orkest en een koor – samen meer dan 100 musici - vertolken onder leiding van dirigent Raymond Janssen de grootste kerstklassiekers aller tijden.

Onder meer Avé Maria, The Little Drummer Boy en Hallelujah brengen het publiek in vervoering. Dit jaar krijgt de voor­stelling als titel ‘A Christmas Carol Concert’ mee en is spectaculairder dan ooit. Niet alleen de muziek is adembenemend. Dat geldt ook voor de speciale effecten die aan de concerten worden toe­gevoegd. Laat u betoveren door de magie van kerst en geniet samen met uw familie van ‘A Christmas Carol Concert’.

Ontsnap voor even aan de dagelijkse realiteit en duik in een wereld vol sprookjesachtige muziek die door Europese top musici wordt vertolkt. De kerst­concerten – die dit jaar de titel ‘A Christmas Carol Concert’ hebben meegekregen – zorgen al jaren voor volle zalen door heel Nederland. De kwaliteit is dan ook ongeëvenaard en sluit aan bij de stijgende populariteit van lichte klassieke muziek. ‘A Christmas Carol Concert’ is een hommage aan de meeste populaire en bekende kerstklassiekers en daarmee een feest der herkenning.

Er is dit jaar fors geïnvesteerd in een nog intensere kerstbeleving die het publiek van de eerste tot de laatste minuut meeneemt naar een droomwereld die volledig in het teken staat van de feestdagen. Lichteffecten, sneeuwvlokken en een overvloed aan uitbundige kerstdecoratie zorgen voor een optimale beleving. Tijdens de concerten in Den Haag en Groningen is de Nederlandse musicalster Bert Simhoffer uw gastheer. Hij is bekend van rollen in onder meer The Christmas Show in de Ziggo Dome, Mary Poppins en Aspects of Love. Op charmante wijze en deels zingend presenteert hij dit jaar ‘A Christmas Carol Concert’.

Hoofdrol voor muziek
Natuurlijk blijft een hoofdrol weggelegd voor de muziek en die is ook dit keer weer van uitzonderlijke klasse. Het meermaals bekroonde symfonische orkest bestaat uit louter top musici en staat onder leiding van de gerenommeerde Nederlandse dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten. Janssen slaagt er telkens weer in om complete orkesten en koren in spectaculaire bezetting naar Nederland, Duitsland, Italië en België te halen. Janssen maakt jaarlijks furore met de kerst­concerten, had veel succes met onder meer de Carmina Burana en is bekend van begenadigde uitvoeringen van de Matthäus Passion. Dit jaar schittert hij tevens met een groots Opera Gala in het Concertgebouw.

Voor ‘A Christmas Carol Concert’ heeft hij een beroep gedaan op The Inter­national Symphony Orchestra en The New Romanian Symphonic Choir. Alles is uit de kast getrokken om het publiek een onvergetelijke ervaring te bezorgen die alle voorgaande edities van de kerst­concerten overtreft. Na een jaar van intensieve voor­bereidingen heeft dat geresulteerd in een programma vol verrassende uitvoeringen van onder meer ‘Carol to the King’, ‘Lonely Sheppard’, ‘O Holy Night’, ‘Bell Song’ en het swingende ‘I Will Follow Him’. De kerst­concerten zijn dit jaar te zien in onder meer het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, het World Forum Theater in Den Haag, MartiniPlaza in Groningen en de sfeervolle Basiliek in Oudenbosch. Mis het niet en verzeker uzelf op tijd van tickets! De voorverkoop is begonnen.

Kaarten en informatie

info

www.tec-entertainment.com/a-christmas-carol-concert
www.bernardusparochie.nl

locatieBasiliek van HH. Agatha en Barbara, Markt 57
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl