Vandaag is donderdag 26 mei
Hemelvaartsdag
 

categorie categorie Kerkelijk jaar
kerkjaar
wanneerzaterdag 2 april    Evangelie van 2022-04-02
 titel17e sterfdag heilige paus Johannes Paulus II
beschrijving

Op 2 april vieren we de sterfdag van paus Johannes Paulus II.

Paus Johannes Paulus II is geboren als Karol Józef Wojtyła in Wadowice, Polen op 18 mei 1920. Hij was een Pools priester die later aartsbisschop en kardinaal werd en uiteindelijk verkozen werd tot 264e paus van de Rooms-katholieke Kerk op 16 oktober 1978, als opvolger van de plotseling overleden Johannes Paulus I.

Op 2 april 2005 overleed hij in Vaticaanstad. Hij was de eerste niet-Italiaanse paus sinds de uit de Nederlanden afkomstige paus Adrianus VI (1522-1523). Op 1 mei 2011 werd hij door zijn opvolger, paus Benedictus XVI, zalig verklaard. op 27 april 2014 verklaarde paus Franciscus hem heilig.

info
locatie
plaats
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl