Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Reis
reis
VNB

VNB

Website E-mail

VNB is al in 1883, als eerste Nederlandse bedevaart­organisatie, gestart met het organiseren van bedevaarten en kan dus bogen op een ruime ervaring.

VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppen­conferentie.

Tel. algemeen (073) 681 81 11
Fax (073) 681 81 10

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 12 t/m donderdag 22 november 2018    Evangelie van 2018-11-12
 titelFietsen in het Heilig Land
beschrijving

Bedevaartorganisatie VNB organiseert van maandag 12 t/m donderdag 22 november 2018 een ‘belevenisreis’ met de fiets in het Heilig Land.

Fietsen in het Heilig land: schrijf jij samen met ons geschiedenis?
Laat je inspireren op plekken uit de Bijbel. Plekken die je kent uit de verhalen. Plekken waar je nog nooit bent geweest. Plekken die zo betekenisvol zijn dat ze een ieder ontroeren, inspireren en (opnieuw) laten ontmoeten. Nazareth, de plek waar aan Maria werd aangekondigd dat Jezus geboren zou worden. Kana de plek waar Jezus tijdens een bruiloft met zijn moeder en zijn leerlingen zijn eerste wonder heeft verricht. De Olijfberg met aan zijn voet Getsemane (Hof van Olijven), de plek waar Jezus werd overgedragen aan de Romeinen. Bethlehem, de plaats waar Jezus werd geboren. Het Heilig Land is een bestemming die iedereen minstens eenmaal in zijn leven zou moeten bezoeken. Pelgrimeren is van oudsher het afleggen of overbruggen van een afstand om tot jezelf te komen, tot God te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Vandaag de dag kan pelgrimeren op verschillende manieren. Ben jij sportief? Wil jij op een bijzondere en uitzonderlijke manier pelgrimeren? Is fietsen één van jouw favoriete bezigheden? En wil jij samen met ons geschiedenis schrijven in het Heilig Land? Ga dan mee en ontdek het Heilig Land op de fiets. Betekenisvol ontmoeten en fietsen passen namelijk perfect bij elkaar.

Geschiedenis schrijven: in elf dagen betekenisvol bezoeken en ontmoeten
In elf dagen fietsen wij van Ceasarea naar de Dode Zee. Onze route loopt dwars door het schitterende groene Israëlische landschap langs plaatsen die een rol in de Bijbel vervullen. Zo bezoeken wij Ceasarea, Haifa, Nazareth, Berg Tabor, Kana, de Berg van de Zaligsprekingen, Meer van Tiberias, Qasr El Yahud, Jericho, Bethlehem en Jeruzalem. Naast het fietsen nemen we deel aan de Nederlandse Dagen, hebben we een eucharistieviering in Bethlehem, lopen we de Kruisweg die Jezus liep en bezoeken we Qumran en Massada. Een inspirerende route die in het teken staat van betekenisvol ontmoeten.

Beleven en laten inspireren
Jij maakt deze inspirerende reis niet alleen. Samen met sportieve reisgenoten ga jij dit avontuur aan waarbij je af en toe steile beklimmingen moet overwinnen en door prachtige valleien afdaalt. Je deelt je belevingen en gedurende de reis komen de meest bijzondere gesprekken tot stand en ontstaan vriendschappen voor het leven. Je fietst iedere dag in een groepje van ongeveer hetzelfde niveau qua snelheid. Vanuit de reisleiding word je continu ondersteund en gefaciliteerd. Naast overnachting, diner en ontbijt op de meest bijzondere locaties verzorgen wij iedere dag een lunch, koffie- en theemoment. Een team van specialisten zorgt ervoor dat jij iedere dag goed verzorgd de plaats van bestemming bereikt.

info

www.vnb.nl/pelgrimsreizen/reis_boeking?reizID=1294

organisatieVNB
locatie
plaatsIsraël
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl