Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 7 t/m zaterdag 21 juli 2018    Evangelie van 2018-07-07
 titelFranciscaanse staptocht naar Assisi
beschrijving

Onze mooie traditie gaat verder. De tweejaarlijkse Franciscaanse staptocht naar Assisi dompelt je 14 zomerse dagen onder in een intense ervaring... Op stap gaan met een groep onbekenden: op pelgrimstocht naar wat jou nog vreemd is, spreekt dat je aan? Wil jij wel eens achterlaten wat bekend en vertrouwd is? Durf jij een uitdaging aan? Onze tocht is alvast een mooie uitdaging voor je lichaam én je geest.

In 2018 wordt de pelgrimstocht opnieuw georganiseerd en dit van 7 tot 21 juli. We stappen via plaatsen die belangrijk waren in het leven van Franciscus richting Assisi. Onderweg maken we tijd voor bezinning en ontspanning. De tocht is een geestelijke én sportieve uitdaging. Een echte aanrader voor wie in de voetsporen en het verhaal van Franciscus wil treden!

Wanneer
Van zaterdagmorgen 7 tot zaterdagavond 21 juli 2018.

Voor wie?
Deelnemers zijn minstens 18 jaar oud (16+ welkom als er een ouder is die ook aan de tocht deelneemt). Kandidaten boven de 60 jaar dienen twee maanden voor vertrek een doktersattest van goede fysieke conditie voor te leggen (ben je ouder dan 65: neem eerst even contact op met de organisatie).

Aantal deelnemers
Maximum 40 deelnemers.
We streven naar een heel diverse groep qua leeftijd, geslacht, regio,... Daarom streven we in de eerste fase van de inschrijvingen naar een gelijke verdeling tussen deelnemers uit de leeftijdscategorieën 18-39-jaar, 40-54-jaar en 55+.

Is dit iets voor mij?
Zo’n 1.000 stappers gingen je reeds voor op deze tweejaarlijkse tocht. Lees zeker eens enkele getuigenissen uit onze edities van 2014 en 2016. We beloven jou een prachtige, intense en unieke levenservaring in de voetsporen van Franciscus van Assisi. Wie zich herkent in de drie hierboven beschreven pijlers (het stappen, de spirituele zoektocht en het eenvoudig en sober leven) is op deze tocht volledig op zijn plaats!

Wie begeleidt deze reis?
Deze tocht wordt in de schoot van TAU georganiseerd door een groep gepassioneerde vrijwilligers. Twee minderbroeders-franciscanen vervolledigen de groep. Vanuit een stevige Franciscaans inspiratie en vanuit een geloof in de bevrijdende kracht van het pelgrimeren, stoppen zij allen samen een meer dan stevige portie vrije tijd en vakantie in het voorbereiden en begeleiden van deze pelgrimstocht.

Kostprijs
Prijs per deelnemer: € 950

info

www.franciscaansleven.be/staptocht.html

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl