Vandaag is zaterdag 25 mei
Sint Urbanus
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 9 t/m maandag 12 november 2018    Evangelie van 2018-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd11:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Stad en ommelanden in de Brabantse Kempen’

Vrijdag 9 t/m maandag 12 november 2018

Te midden van de velden, vennen en bossen bidden en werken de zusters Trappistinnen. Wij zijn een paar dagen te gast in de Brabantse Kempen om iets van de sfeer en de stilte te proeven die kenmerkend zijn voor dit klooster. We wandelen, soms in stilte, maken de getijdengebeden mee en brengen een bezoek per trein aan Antwerpen, waar een gids ons rondleidt. Ook aan de abdij van Westmalle zullen we, maar nu te voet, een bezoek brengen. Wandelen, rust, stilte en psalmgezang:  een oase in een vaak rumoerige wereld.

Na de opening - op de wijze van De Wandelmaat - staat de vrijdag in het teken van kennismaken. Met elkaar en met het kloosterleven. We doen dit door gebedsdiensten bij te wonen en een middagwandeling te maken. Na 21.30 uur geldt de nachtstilte in het klooster. Tijdens ons verblijf maken we kennis met het leven van monialen (vrouwelijke monniken). Zij leven volgens de regel van Sint Benedictus (480-547). Stilte en gebed vormen het hart van hun bestaan. Zij nodigen u van harte uit deze stilte en dit gebed met hen te delen. 

De zusters kennen zeven gebedsmomenten en drie vaste tijdstippen voor de maaltijden. We volgen zoveel mogelijk het kloosterritme. Daar tussendoor gaan we wandelen, er is een gesprek met één van de zusters en we horen en zien meer over het kloosterleven, bijvoorbeeld ook via een dvd. In het klooster is het overwegend stil. Een goede plek om innerlijke rust te vinden. Voor de zusters is dat zeker belangrijk, want zij zoeken God in de stilte. Ook tijdens het ontbijt en de avondboterham wordt er niet gesproken. 

Op maandag sluiten we na het warme middagmaal deze dagen af en nemen we afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/stad-en-ommelanden-in-de-brabantse-kempen-brechtbelgie-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij Onze Lieve Vrouwe van Nazareth, Abdijlaan 9
plaatsBrecht (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl