Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 5 t/m zondag 7 oktober 2018    Evangelie van 2018-10-05
begintijd10:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Wandelen door heuvels en in de stad’

Vrijdag 5 t/m zondag 7 oktober 2018

Deze driedaagse kloosterwandeling is een vorm van nieuwsgierig wandelen; enerzijds maak je kennis met de wandelstijl van De Wandelmaat, anderzijds met het leven van één van de kloostergemeenschappen in ons land. 

We zijn te gast bij de zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus in de pelgrimsstad Sittard.. Voor de “Zusters van de Kollenberg” is niet alleen het gebed belangrijk, ook bieden zij in Regina Carmeli, het voormalige kindertehuis, graag een thuis aan iedereen die zoekende is in het geloof. Ook als Wandelmaat zijn wij hier van harte welkom. De weg waar het klooster aan ligt, heet de Kollenberg, vlakbij het gelijknamige heuvelachtige natuurgebied, aan de rand van de binnenstad waar we een deel van onze wandelingen lopen. Er is ook ruimte voor een stadswandeling in Sittard waarbij we kennis maken met de rijke religieuze geschiedenis van de stad. Wij slapen en eten in het bezinningshuis Regina Carmeli. De zusters ontmoeten we in de kapel en in de gangen, soms in de tuin.

De start is op vrijdagmorgen om 10.30 uur in het klooster. Hier maken we tijdens het koffiedrinken kennis met elkaar en volgt de opening. Na de warme maaltijd maken we `s middags een wandeling naar Doenrade. We zijn weer op tijd terug voor de vespers met aansluitend een broodmaaltijd. ‘s Avonds is er een bezoek aan het huismuseum, vooral gewijd aan de stichteres, Moeder Maria Theresa. Om 20.15 uur volgt de dagsluiting in de kloosterkapel. Daarna is er nog een samenzijn in onze ontmoetingsruimte. Op zaterdagmorgen volgen we het gebedsritme van het huis. Bovendien krijgen we onder leiding van een stadsgids een rondleiding door de pelgrimsstad Sittard. Na de warme maaltijd maken we een omgevingswandeling over de Kollenberg. We zijn weer tijdig terug voor de vespers. ‘s Avonds is er een gesprek met de gastenzuster, gevolgd door de dagsluiting, uiteraard samen met de zusters.

Op zondagmorgen is er - voor wie dat wil - een vroege stiltewandeling, gevolgd door ontbijt en eucharistie. Hierna maken we nog een wandeling naar de Pater Karelkapel in Munstergeleen. Om 12.30 uur staat de warme maaltijd op tafel. Na de slotbijeenkomst nemen we rond 15.00 uur afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/oecumenische-gastvrijheid-hoog-in-het-vaandel-weert-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieBezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl