Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 t/m zondag 30 september 2018    Evangelie van 2018-09-29
(Sint Michaël)
begintijd10:15 uur
eindtijd16:00 uur
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Oecumenische gastvrijheid hoog in het vaandel’

Zaterdag 29 en zondag 30 april 2018

Tijdens dit weekend zijn we te gast in Abdij Maria Hart in Weert, al sinds 1843 het domein van de zusters Birgittinessen. Naar het voorbeeld van hun stichteressen bidden zij voor de kerk en de eenheid van de christenen. Oecumenische gastvrijheid staat hoog in hun vaandel.

Deze kloosterwandeling is een combinatie van wandelen en deelnemen aan het kloosterleven. In een kort tijdsbestek volgen de deelnemers een zeer afwisselend programma. Juist daardoor krijgen de kernwoorden ‘onthaasten, stilte, ontmoeten en verwondering’ een eigen betekenis. 

Op zaterdagochtend ontmoeten de gids en de reisgenoten elkaar rond 10 uur bij het treinstation in Weert. Daar begint deze kloosterwandeling. We lopen door de oude stad naar het klooster. Na de opening, kennismaking én koffie wonen we het middaggebed van de zusters bij. Vervolgens gaan we op pad. We wandelen door een mooi natuurgebied via de Krang naar Swartbroek en eindigen onze wandeling in Tungelroy, waar we de bus terug nemen naar Weert.
’s Avonds eten we gezamenlijk warm. Daarna is er een gesprek met de gastenzuster en om 20.45 uur wordt de kloosterdag besloten met de completen (avondgebed). De nachtrust gaat in om 21.30 uur. 

Op zondagmorgen beginnen we volgens het huisritme met het ochtendgebed en daarna is er een uitgebreid ontbijt. Na de Heilige Mis drinken we samen nog een kop koffie en beginnen dan aan onze tweede wandeling, die ons langs IJzeren Man en Altweerterheide weer door een heel ander mooi bosgebied leidt. Het streven is rond 16 uur terug te zijn in Weert bij het treinstation. Daar nemen we afscheid van elkaar.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/oecumenische-gastvrijheid-hoog-in-het-vaandel-weert-0

organisatieDe Wandelmaat
locatieAbdij Maria Hart, Maasstraat 17
plaatsWeert (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl