Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 25 september t/m maandag 1 oktober 2018    Evangelie van 2018-09-25
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Kloosterleven in de Zwitserse Jura’

Dinsdag 25 september t/m maandag 1 oktober 2018

Het klooster van Grandchamp is een spirituele plaats in een natuurrijke wandelomgeving die uitnodigt tot ont­haasten, ontmoeten, stilte en verwondering. In deze week zijn wij te gast bij de zusters van Grand­champ in Areuse, een dorp in de Zwitserse Jura op korte afstand van Neuchâtel.

Grandchamp is een communiteit waar ongeveer veertig zusters leven en werken vanuit de Taizé-spiritualiteit. In 1936 trokken de eerste zusters in de gebouwen op het ter­rein die eerder in gebruik waren als bedrijf waar stoffen werden geverfd, als school, als weeshuis en als hospitaal. Een van de bijgebouwen is ingericht tot een sfeervolle ruimte voor gebed, viering en stilte. 

Naast hun religieuze activiteiten geven de zusters van Grandchamp gelegenheid voor retraites, ont­vangen zij groepen die een tijdje met hen in het kloosterritme willen meeleven en bieden zij jongeren de mogelijkheid om zich te bezinnen op hun toekomst. Grandchamp doet zijn naam (groot veld) eer aan want het klooster wordt omringd door grote akkers.

Het programma voor deze pelgrimstocht is in de traditie van De Wandelmaat een combinatie van het beleven van het kloosterleven en wandelen in de Jura. Als gasten leven we een tijdje samen met de zusters van Grandchamp en voegen ons in hun sfeer en dagritme. We maken hun gebedsmomenten mee, nemen deel aan hun vieringen en gebruiken samen de maaltijd.

Zowel de heenreis naar Grandchamp als de terugreis gaat met de dagtrein (in prijs inbegrepen). Het wandelprogramma bouwen we geleidelijk op. We maken wandelingen van een licht karakter langs het meer van Neuchâtel en door de wijnvelden en gaan een keer stroomopwaarts door de kloof van de Areuse-rivier. Verder wordt er een stiltewandeling in de vroege ochtend aangeboden. De laatste dag zoeken we het hogerop in de Jura. Omdat weersomstandigheden en terreingesteldheid van invloed kunnen zijn op het uit te voeren programma kan het wandelprogramma worden aangepast.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/kloosterleven-in-de-zwitserse-jura-grandchamp

organisatieDe Wandelmaat
locatieCommunity Grandchamp
plaatsZwitserland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl