Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
De Wandelmaat
(Wandelmaat)

De Wandelmaat

Website E-mail

Ontmoeting en verwondering,
thuis raken in de kloostersfeer,
gemoedelijk met elkaar oplopen,
soms in stilte,
ziedaar de ingrediënten van kloosterwandelreizen. Ons wandelen ademt de sfeer van een pelgrimswandeling.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 25 t/m zondag 29 juli 2018    Evangelie van 2018-07-25
(Sint Jacob)
 titelKloosterwandeling
beschrijving

De Wandelmaat organiseert regelmatig wandeltochten.

‘Orthodoxen en katholieken onder één dak’

Woensdag 25 t/m zondag 29 juli 2018

In het Waalse deel van België, in de buurt van Dinant, staat het internationale Benedictijner klooster van Chevetogne. Het klooster is in dubbel opzicht bijzonder. Enerzijds door de herkomst van de mon­niken. Zij komen uit diverse landen binnen en buiten Europa. Anderzijds door de doelstelling van de communiteit. De monniken van Chevetogne hebben de eenheid tussen alle christenen voor ogen, maar vooral tussen de orthodoxe kerk met een Byzantijnse liturgie en de rooms-katholieke kerk met een Latijnse ritus.

Alle monniken van Chevetogne zijn katholieke Benedictijnen. Ongeveer de helft van hen leeft en viert de liturgie volgens de Byzantijnse ritus (in het Kerkslavisch en Grieks). Het andere deel volgt de La­tijn­se ritus. Het klooster van Chevetogne heeft als consequente doorwerking van dit onderscheid dan ook een Byzantijnse en Latijnse kerk die naast elkaar staan. Beide groepen nemen deel aan elkaars viering, waarmee zij de eenheid tussen de twee liturgische tradities benadrukken. Het koor van de monniken van Chevetogne heeft internationaal grote faam verwor­ven door zijn authentieke uitvoering van Byzantijnse (Slavische en Griekse) liturgische gezan­gen. 

Tijdens deze pelgrimstocht is er ruime gelegenheid om de vieringen van zowel de Byzantijnse als de Latijnse ritus bij te wonen. Daarnaast wordt de deelnemers in de sfeer van De Wandelmaat een gevarieerd wandelprogramma aangeboden. We verzamelen op het Centraal Station in Rotterdam en reizen gezamenlijk door naar Ciney . Er worden tochten gemaakt in de natuurrijke omgeving van het klooster en er zijn enkele stiltewandelingen. Op zaterdag wordt een dagwandeling gemaakt naar Celles.

info

www.dewandelmaat.nl/kloosterwandelingen/orthodoxen-en-katholieken-onder-een-dak-chevetognebelgie

organisatieDe Wandelmaat
locatieBenedictijner klooster van Chevetogne, Rue Monastère 65
plaatsCiney (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl