Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 18 t/m donderdag 21 juni 2018    Evangelie van 2018-06-18
begintijd11:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelStilte retraite
beschrijving

Een stilte retraite bij een kloostergemeenschap bij wie bidden, lezen en werken hoofdzaak zijn is een uitgelezen gelegenheid om het eigen innerlijk leven aandacht te geven. De contemplatieve sfeer van het klooster nodigt daartoe van harte uit. Een paar dagen in stilte leven in het dagritme van de zusters of monniken schept ruimte om allerlei emoties en het zielsverlangen in de diepere lagen van ons wezen (weer) te kunnen voelen. Iedere mens heeft die emoties en dat verlangen, en elke deelnemer zal eigen ervaringen gewaarworden, gedragen door de heilzame verbondenheid met de kloostergemeenschap en de retraitegroep.

Op de eerste dag lezen we samen teksten en psalmen, maken we een of twee korte wandelingen, en leren we samen stil te zijn. Een van de monniken leidt ons op de tweede dag de stilte in. Die duurt twee hele etmalen. Op de derde dag heeft iedere deelnemer een gesprek met mij over haar/zijn ervaringen tot dan toe. Op de vierde dag wisselen we ervaringen uit en kijken we vooruit naar het leven na de retraite.

info

www.abdijvanegmond.nl (zie onder Benedictushof)
www.woestijndagen.nl

locatieSt. Adelbertabdij, Abdijlaan 26
plaatsEgmond Binnen (Noord-Holland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl