Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
Aquero

Aquero

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 mei    Evangelie van 2019-05-18
 titelDe Mariapassie
beschrijving

Voor iedereen die Maria een warm hart toedraagt.

In 1999 is de Stichting Aquero opgericht. Doel van onze stichting is het organiseren van activiteiten voor en door pelgrims. De stichting beheert het Aquero fonds waaruit financiële steun wordt gegeven aan mensen om een reis naar Lourdes financieel mogelijk te maken. Mede door deze steun zijn er al meer dan 100 mensen met een geldelijke ondersteuning naar Lourdes geweest.

Het Aquero fonds wordt gevoed uit de opbrengst van projecten. Het project ‘De Maria Passie’ Annemarie van Leen, Margje Vleck en Roel Verheggen hebben elkaar in 2005 ontmoet, tijdens de musical ‘De Ontmoeting’ door Aquero. Jaren later, in 2014, troffen zij elkaar opnieuw en al snel was er de wens om opnieuw iets te kunnen betekenen voor Aquero.

Tijdens een brainstormsessie is De Maria Passie geboren. Maria is voor velen een fascinerende vrouw, een baken, een licht in het duister en de verbinding met Lourdes. Eenmaal op dit spoor werden de contouren zichtbaar voor een theatervoorstelling. De Maria Passie zal worden uitgevoerd door amateurs onder leiding van enkele professionals. Het concrete eindresultaat van dit project is een prachtige theatervoorstelling waarbij het verhaal van Maria wordt samengebracht met hedendaagse (pop-) muziek, uitgevoerd door iedereen en te bewonderen door iedereen. Het brengt op een vernieuwende wijze en voor iedereen op verstaanbare wijze het leven van Maria voor het voetlicht.

De Maria Passie is een kleinschalige theatervoorstelling waarin de volgende aspecten aan bod komen - Verkondiging door de Engel/zwangerschap - Huwelijk met Jozef - Familie - Geboorte van Jezus - Het moederschap - Omgaan met bekendheid van Jezus - Aspecten zoals twijfel, angst, hoop - Voor je kind blijven kiezen - Mee-lijden - Verliezen van je kind - Rouw en verdriet - Maria als bron van kracht - Verschijningen - Geloof De persoon Maria staat centraal en allerlei zaken worden vanuit haar perspectief belicht. Daarbij wordt ook een koppeling gemaakt naar de huidige tijd.

Dertien voorstellingen
Deze theatervoorstelling zal in 2017/2018 dertien keer worden gepresenteerd aan iedereen die is aangesproken door de Maria Passie. De voorstellingen zullen in alle provincies door heel Nederland worden gegeven in kerken, theaters en gemeenschapshuizen. De eerste try-out voorstelling was in Enschede (verslag op de site www.demariapassie.nl ).

Data

datum tijd locatie plaats bijzonderheid
1 juli 2017 Jacobuskerk Enschede try-out
3 september 2017 Harmelen try-out
7 oktober 2017 20.00 uur Citykerk Rotterdam Premiere
11 november 2017 20.30 uur Engelmunduskerk Driehuis
9 december 2017 20.00 uur Parochie Wytgaard
 ­
datum tijd locatie plaats bijzonderheid
13 januari 2018 De Flint Amersfoort VNB-dag
3 februari 2018 20.00 uur H. Martinuskerk Gaanderen
3 maart 2018 20.00 uur Ludgeruskerk Dronten
26 mei 2018 20.15 uur Tienray
30 juni 2018 20.15 uur Openluchttheater Mariahout
 ­
datum tijd locatie plaats bijzonderheid
16 maart 2019 nog niet bekend
18 mei 2019 nog niet bekend
5 juni 2019 Dijnselburg Zeist Slotfeest

Kaarten
U kunt uw kaarten bestellen vanaf nu, door € 10 per kaart over te maken op Rekening Aquero: NL63 INGB 0008 3288 58 t.n.v. stichting Aquero Wijk aan zee o.v.v. plaats, datum en het aantal kaarten.

info

Annemarie van Leen-Janssen
(06) 40 19 79 33
www.demariapassie.nl

organisatieAquero
locatiePetrusbasiliek, Steenstraat 41
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl