Vandaag is zondag 26 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 27 juli t/m woensdag 8 augustus 2018    Evangelie van 2018-07-27
(Titus Brandsma)
 titelWerkbedevaart Lourdes Jongerenvoorzieken
beschrijving

In 2018 zal de stichting Jongeren voor Zieken voor de vijfde keer, een 13 daagse werkvakantie naar Lourdes voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar organiseren van 27 juli tot en met 8 augustus 2018. Het is de bedoeling dat we met drie, 9-persoonsbusjes vol enthousiaste jongeren naar Lourdes gaan om daar met elkaar de (zieke) medemens belangeloos te helpen. Dit doen we door ons aan te sluiten bij een internationaal gezelschap: de Hospitalite Notre Dame de Lourdes

Wanneer?
Bij voldoende deelname vertrekken we vrijdag 27 juli 2018 uit Utrecht. Die avond slapen we in een klooster in St. Germain des Fosses in Frankrijk. Deze dag gaan we proberen naar Nevers te reizen waar we de Heilige Bernadette zullen bezoeken.

Na de overnachting reizen we door naar Lourdes waar we onze tenten opslaan op het jongerenkamp bij Lourdes.

Dinsdag 7 augustus zullen we vroeg vertrekken uit Lourdes. ’s Avonds zullen we in wederom in een klooster in Frankrijk overnachten. Woensdag 8 augustus zijn we dan weer terug in Nederland.

En in Lourdes?
We verblijven de dagen in door de organisatie beschikbaargestelde verblijf accomodatie op het jeugdcamping (Village de jeunes). Vanaf zondag volgt een (minimaal) zesdaagse werk stage bij de Hospitalite Notre Dame de Lourdes. Na deze stage zullen we twee dagen vrij hebben en nog enkele excursies organiseren. We nemen deel aan de licht- en sacramentsprocessie, internationale jongerenmis, een viering in de ondergrondse basiliek. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor creativiteit, sportiviteit, muziek of zomaar een ontmoeting. Elke dag wordt er door onze eigen priester in een van de kapellen op het Heiligdom een eigen Heilige Mis opgedragen.

Werkweek?
We steken deze dagen onze handen uit de mouwen om in alle eenvoud dienstbaar te zijn. De jongens en meisjes zetten zich in op het station, vliegveld, ordedienst op het heiligdom en in de baden. Het werk is internationaal, je ontmoet mensen uit de hele wereld! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben of vreemde talen te spreken, wel wordt van je verwacht dat je fysiek en mentaal in staat bent je taken te verrichten zodat je volledig voor de ander je beste beentje voor kunt zetten.

De reis zal ook in 2018 weer begeleid worden door pater Elias csj, broeder Clemens Maria csj en Peter Groot

Kosten?
De kosten voor deze dertiendaagse reis bedragen € 550,= inclusief:

  • Vervoer van en naar Lourdes
  • Betaling van de tolgelden
  • Drie maaltijden per dag
  • Overnachtingen in Lourdes in tent
    voor iedere deelnemer is er een persoonlijke tent
  • Excursies

Aanmelding (sluitdatum voor de inschrijving is 1 mei 2018)

Deze ervaring van je leven wil je zeker niet missen. Meld je daarom zo spoedig mogelijk aan via het inschrijfformulier op deze site of via e-mail. Laat daar je naam en adres gegevens achter maar ook je geboortedatum, je geboorteplaats, welke talen je spreekt en je telefoonnummer. Als je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met Peter Groot.

Een goede fysieke en mentale gesteldheid is zeker een vereiste omdat er veel van je gevraagd kan worden!

info

Peter Groot
(06) 53 41 93 86
info@jongerenvoorzieken.nl
www.jongerenvoorzieken.nl

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl