categoriebedevaart
wanneerzaterdag 26 april t/m zaterdag 3 mei 2025
 titelNicasiusparochie Geldrop naar Rome
beschrijving

Het Heilig Jaar 2025 is een mooie gelegenheid om een bedevaart naar Rome te maken. Vanuit de Nicasius Parochie gaan we van 26 april tot 3 mei naar Rome met de bus. Pastorale begeleiding wordt voorzien door kapelaan Van Meteren en zijn vader, diaken Van Meteren.

Programma
Tijdens deze reis zullen we voor een deel deelnemen aan de gezamenlijke programma onderdelen van de Nederlandse bisdommen. We bezoeken de graven van de apostelen, de grootste Mariakerk ter wereld, kerken die voor Nederlanders in Rome belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de enige Nederlandse paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima. We wandelen langs plekken van hoop en uiteraard nemen we deel aan de audiëntie met de paus. Er staat ook een Nederlandse mis in de Sint-Pieter op het programma.

Vervoer naar Rome
Voor deze bedevaart naar Rome zijn er 50 plekken beschikbaar. In Rome maken we grotendeels gebruik van het openbaar vervoer.

Hotels
We logeren in prettige accommodaties op heen en terugreis zullen we in hetzelfde hotel verblijven. In Rome zelf ligt ons hotel aan de rand van Rome maar via onze bus zullen we op strategische plaatsen worden afgezet dat we via openbaar vervoer makkelijk over kunnen komen. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Lunch en diner is steeds op eigen gelegenheid in de stad of hotel.

1-persoonskamers
Vanwege de verwachte drukte in Rome in 2025 zijn 1-persoonskamers in hotels maar zeer beperkt beschikbaar. Wie toch graag een 1-persoonskamer wil, moet er snel bij zijn.

Goed ter been
Rome verken je het beste te voet. We zullen tijdens deze dagen dus véél lopen en tevens gebruik maken van het (drukke) openbaar vervoer. Van de deelnemers wordt dan ook een goede conditie verwacht. Pelgrims die in staat zijn meerdere uren in een normaal tempo zelfstandig te kunnen lopen, kunnen deelnemen aan deze reis. Is ook zelfstandig gebruik maken van bus, trein of metro voor u geen probleem? Aarzel niet: boek en ga mee!  
Deze bedevaart is helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van een rollator of rolstoel.

Romepakket
Wij gaan als parochie op eigen gelegenheid naar Rome en zullen daar aansluiten aan de Nationale Bedevaart Rome 2025. Om deel te kunnen nemen aan de nationale vieringen en de algemene audiëntie? Is er vanuit de organisatie het Romepakket. Dit bestaat uit het bedevaartboekje, toegangstickets voor de vieringen en de algemene audiëntie, een sjaaltje en een bedevaartinsigne, ondersteuning en informatie in Rome en een leuke gadget. Deze dient u zelf te bestellen na het ontvangen van uw bevesting via: www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/rome2025/inschrijven?step=1
Bij opmerking noteert u ”Groep Parochie H.Nicasius Geldrop”

Busbedevaart naar Rome
De 8-daagse busreis brengt u niet alleen naar Rome, maar laat u ook genieten van het landschap in de verschillende landen die de bus doorkruist. We rijden vanuit Nederland met een luxe touringcar in twee dagen naar Rome, met een overnachting onderweg (in Noord-Italië). Dat doen we ook op de terugweg.

  • U moet voor deze reis goed ter been zijn
  • Wees er snel bij, want vol is vol
  • Inschrijven kan tot 22 september
  • We hebben maximaal 50 plaatsen

We vertrekken op 26 april 2025 vanuit Geldrop via Noord-Italië in twee dagen naar Rome. Op 2 mei gaan we terug via Noord-Italië en komen op 3 mei weer aan in Geldrop.

Prijs

  • Per persoon op basis van een driepersoonskamer € 600
  • Per persoon op basis van een tweepersoonskamer € 700
  • Per persoon op basis van een éénpersoonskamer € 950
    (zijn beperkt beschikbaar)

info

rome@parochienicasius.nl
www.parochienicasius.nl/587

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl