categorieontmoeting
wanneervanaf vrijdag 4 oktober
beginttijd19:00 uur
 titelRK Vrouwen Haarlem -Theologie van het Lichaam
beschrijving

RK Vrouwen Haarlem organiseert een serie van drie bijeenkomsten over de Theologie van het Lichaam. Alle vrouwen zijn van harte welkom bij deze cursus!

De ‘Theologie van het Lichaam’ is een verzameling van catecheses (onderrichtingen) die paus Johannes Paulus II gaf tijdens zijn wekelijkse audiënties tussen 1979 en 1984. In deze reeks verkent hij de betekenis van het menselijk lichaam, seksualiteit, en het huwelijk vanuit een christelijk perspectief.

De ‘Theologie van het Lichaam’ benadrukt de waardigheid van het menselijk lichaam, het belang van zelfgave in relaties, en de sacramentele betekenis van het huwelijk. Het is een diepgaande reflectie op hoe het lichaam en seksualiteit kunnen bijdragen aan een dieper begrip van Gods liefde en het christelijk leven.

Cursusdata

  • 4 oktober 2024
  • 15 november 2024
  • 31 januari 2025

Bijdrage in de kosten
We vragen een bijdrage van € 20 voor deze cursus. Als de kosten een belemmeringen maken voor het meedoen bij de cursus, horen wij het graag. Als je extra wil bijdragen voor een ander de kosten te betalen voor de cursus, horen wij het ook graag. Graag vóór 28 september inschrijven (later kan ook, maar liefst daarvóór i.v.m. de planning).

Locatie: Plebanie van de Bavo Kathedraal (ingang aan het Emmaplein)

Je kunt inschrijven voor deze cursus via rkvrouwenhaarlem@gmail.com

info

rkvrouwenhaarlem@gmail.com
www.rkhaarlem.nl/u-zoekt/rkvrouwen

locatiePlebanie, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl