categorieretraite
wanneermaandag 18 t/m woensdag 20 november
 titelRetraite voor permanente diakens
beschrijving

Van 18 t/m 20 november vindt de aartsdiocesane retraite plaats voor permanente diakens die zijn geïncardineerd of benoemd in het Aartsbisdom Utrecht en hun echtgenotes.

Thema van de retraite zal zijn de voetwassing in het Evangelie volgens Johannes. De retraiteleider is pater Joannes M. Touw osb. Hij is afgestudeerd in de theoretische natuurkunde (1976) en wiskunde (1977) en vervolgens ingetreden in de Abdij Sint Benedictusberg te Vaals. Naast de gewone cursussen van de priesteropleiding heeft hij zich vervolgens bekwaamd in de liturgie en filosofie. Op dit moment is hij prior en kellenaar (econoom) van de Abdij Sint Benedictusberg en geeft hij lezingen en retraites aan diverse zusterkloosters, waarbij zijn hoofdbelangstelling ligt in de spirituele exegese van het vierde Evangelie en de brieven van Sint Jan. In 2021 publiceerde hij het boek ‘Komt en ziet. Overwegingen bij het Evangelie volgens Johannes’.

De retraite wordt gehouden in het Franciscushuis te Denekamp. Dit huis maakt deel uit van het klooster van de Zusters Franciscanessen van Denekamp. De eigen bijdrage aan de diakenretraite bedraagt € 75 per deelnemer.

info

www.aartsbisdom.nl/agenda_items/retraite-voor-permanente-diakens-3

locatieFranciscushuis, Zusters Franciscanessen, Gravenallee 30
plaatsDenekamp (Overijssel)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl