categorieretraite
wanneerwoensdag 30 oktober t/m zondag 3 november
beginttijd18:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelFilmretraite: Met beelden op verhaal komen
beschrijving

Retraite waarin combineer je mediteren met een schrifttekst en het bekijken van een film om zo God te ontmoeten en in stilte op verhaal te komen bij Hem.

Tijdens deze ignatiaanse filmretraite word je door de films en de thema’s meegenomen in de Geestelijke Oefeningen (G.O.) van Ignatius van Loyola.
Het werken met G.O. is een methode die het bidden met Bijbelteksten centraal stelt voor het verdiepen van je leven. Je wordt uitgenodigd om te kijken en te luisteren, om te ruiken, voelen en proeven van wat er zich in het verhaal afspeelt. Door de verhalen op deze manier levend te maken, komt er beweging in jouw denken, voelen en ervaren.
Het kijken naar een film kan eenzelfde gewaarwording teweegbrengen. Films zijn als sleutels voor de onbekende kamers binnenin. Herkenning en ontroering kunnen je uitdagen om je horizon te verbreden. Het witte doek kan een plaats van ‘ontmoeting’ worden.
Je gaat niet alleen op weg, maar wel in stilte. Dit maakt de ervaring nog zoveel intenser, persoonlijk maar ook intiem. Tijdens deze stiltedagen kun je ook terecht bij een van de begeleiders voor een gesprek over wat je bezighoudt of beweegt.

Deze retraite, met dezelfde films, Bijbelteksten en thema’s, wordt twee maal aangeboden: in oktober en in januari.

info

09 / 2265226
activiteiten@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be

locatieOude Abdij Drongen, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl