categorielezing
wanneerzondag 14 april
beginttijd17:00 uur
 titelLezing Catharina van Siena
beschrijving

Op zondag 14 april, vanaf 17.00 uur, organiseert de r.-k. Vrouwengroep een lezing over de heilige Catharina van Siena. Geïnteresseerden zijn welkom in het bisschopshuis naast de Bavokathedraal te Haarlem.

Deze bijzondere heilige werd in 1970 benoemd tot eerste vrouwelijke kerklerares, samen met Theresa van Avila. Ze was een mystica die leefde van 1347 tot 1380. In haar leven had zij visioenen van Christus en Maria en met de wijsheid die zij daardoor ontwikkelde, wist zij politieke machthebbers te beïnvloed. Zo wist zij Paus Gregorius XI ervan te overtuigen dat hij als Paus in Rome behoorde te resideren, in plaats van Avignon.

De heilige Catharina zette haar vrouwelijk genie in ter versterking van de Kerk en Gods Koninkrijk. Wat kunnen wij vandaag de dag van haar leren? Zr. Catharina Al is gespecialiseerd in de heilige Catharina en zal over haar vertellen.

info

rkvrouwenhaarlem@gmail.com
rkhaarlem.nl/u-zoekt/rkvrouwen

locatieBisschopshuis, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl