categoriebedevaart
wanneervrijdag 1 maart
beginttijd19:00 uur
 titelOpening St. Jozefmaand bedevaartsoord Smakt
beschrijving

Smakt ontwikkelde zich vanaf 1887 tot een belangrijk bedevaartsoord en is nog steeds de enige bedevaartsplaats van Sint Jozef in Nederland! Smakt is het enig bedevaartsoord ter wereld, waar St Jozef in het bijzonder vereerd wordt als patroon van een ‘gelukkige levensstaat’. Als u bijvoorbeeld zoekende bent naar een levensdoel, dan kan een bedevaart naar St Jozef in Smakt u mogelijk hulp bieden.

Laten we gebruik maken van dit bijzonder genadevolle bedevaartsoord. We moeten ervan overtuigd zijn, dat God, de verdiensten van Sint Jozef in aanmerking nemend, hem nooit een genade zal weigeren, die hij zal vragen ten gunste van hen die hem vereren (aldus de H Alfonsus Liguori). De heilige Theresia van Avila wijdde al haar twaalf kloosters die zij in Avila stichtte, toe aan St. Jozef. Zij schrijft in haar citaten: “Hoe kunnen wij vertrouwelijk omgaan met Jezus en Maria, wanneer wij St. Jozef vergeten? En na een langdurige ernstige ziekte schrijft ze:” Ik koos de roemrijke St. Jozef tot mijn voorspreker en beschermer. Ik beval mij dringend in zijn voorbede aan. Ik heb duidelijk leren inzien, dat hij mij als een vader en beschermer redde zowel uit mijn ellende van dat ogenblik, als uit andere nog grotere noden, waarin mijn eer en het heil van mijn ziel op het spel stonden”.

Het bedevaartseizoen van Sint Jozef gaat in Smakt vrijdag 1 maart om 19.00 uur van start met een Eucharistieviering in de grote bedevaartskerk van Sint Jozef. Aansluitend is er een korte lichtprocessie.

De hele maand maart is elke zondag in deze kerk om 11.00 uur een H Mis en om 15.00 uur een Sint Jozeflof. U bent van harte uitgenodigd. Info over het hoogfeest van Sint Jozef treft u aan in deze agenda op 19 maart. Tevens is dagelijks de mogelijkheid voor stil gebed in de beroemde Sint Jozefkapel van het heiligdom Smakt. Daar zijn ook gebedenboekjes en Noveenkaarsen van Sint Jozef te koop. Voor een gesprek met een priester kunt u aanbellen bij de pastorie naast de kapel of de priester aanspreken na de dienst.

Meer informatie over de aangemelde bedevaartprogramma’s in maart en overige info in Smakt kunt u lezen op bijgaande poster. Uiteraard bent ook u van harte uitgenodigd om met een groep of individueel een bedevaart te maken naar Sint Jozef in Smakt. Mogelijkheden voor een passend programma kunt u vooraf bespreken. Info: 0478 636248. Ook scholen zijn van harte uitgenodigd.

info

(0478) 63 62 48
www.rkvenray.nl

locatieSint Jozef Bedevaartsoort Smakt
plaatsSmakt (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl