categorieliturgie
wanneerzondag 27 augustus 2023
beginttijd10:00 uur
 titelAfscheid diaken Vladimir Palte
beschrijving

Vrijdag 25 augustus is de officiële feestdag van de verjaardag van de Kerkwijding van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch. Een feestdag voor heel het Bossche bisdom. De Sint-Jan is immers de Diocesane Moederkerk. Hier worden de priesters- en diakens gewijd en gezonden, hier wijdt de bisschop ieder jaar op de vooravond van Witte Donderdag de H. Oliën die vanuit de kathedraal over de parochies van het bisdom worden verspreid. In de Iconenkapel worden de drie kruiken met de H. Oliën bewaard. De Sint-Jan als heiligdom en bedevaartkerk van de Zoete Lieve Vrouw.

Voor ons als geloofsgemeenschap is de Sint-Jan onze dierbare parochiekerk waar we dagelijks de Eucharistie vieren. De Sint-Jan als ons geestelijk thuis waar we voor Gods aanschijn de scharniermomenten van het leven vieren rond doop, communie, vormsel, huwelijk en uitvaart. Wekelijks ontvangen hier gelovigen Gods kracht, sterkte en vergeving in het sacrament van verzoening.

Het is een goede gewoonte om het feest van Kerkwijding als parochie op grootse wijze te vieren in dankbaarheid voor dit kerkgebouw als Gods Woning onder ons. Op zondag 27 augustus vieren wij op plechtige wijze het feest van Kerkwijding in de Eucharistievieringen van 10.00 en 12.00 uur. Het feest van Kerkwijding valt samen met het afscheid van onze diaken Vladimir Palte. Om vele redenen is 27 augustus daarom een dag van dankbaarheid.

Na de mis van 10.00 uur en 12.00 uur bent u van harte uitgenodigd om Vladimir persoonlijk de hand te schudden onder het genot van een kopje koffie of thee in de Sint-Janstuin.

info

www.sintjandenbosch.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl