Contact: kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Dit is Ghadir, een jongen van 12 uit Damascus in Syrië. Dat is een land in oorlog. Hier staat hij op het dak van een huis bij hem in de buurt. Kort daarvoor was er een autobom ontploft in zijn woonwijk. Ghadir vertelt erover: Het gebeurde op een donderdag, na schooltijd. Mijn moeder had mij gevraagd om noten te gaan kopen in een winkel vlakbij. Lees verder

Oorlog en geweld is vreselijk. Daarom vragen we om te bidden voor Ghadir en voor alle andere oorlogskinderen dat er snel vrede komt. Het gebed van kinderen is extra sterk.

De Nederlandse Roeland (11 jaar) heeft al laten weten dat hij in oktober elke dag voor kinderen als Ghadir een Tientje van de Rozenkrans gaat bidden. Hij gaat bidden bij Maria, met een van de sleutelkoordjes voor vrede, die Stichting Kinderen bidden voor Kinderen hiervoor ontwikkeld heeft.

Bid je ook mee? Meld je dan aan voor een sleutelkoord voor vrede dat je supereenvoudig zelf kunt rijgen. Leuk voor aan je fietssleutel en zo vergeet je niet om je Tientje te bidden.

We willen graag weten als je meebidt. Dan kunnen we op onze site laten zien waar overal kinderen bidden voor oorlogskinderen. Vorig jaar waren er dat meer dan 3.800!

Dinsdag 18 oktober

Een speciale dag is dinsdag 18 oktober. Dan gaan er in heel veel landen wel een miljoen kinderen de Rozenkrans bidden voor vrede. Niet alleen dit jaar, maar elk jaar op 18 oktober. Toch mooi dat zoveel kinderen samen bidden voor vrede, precies zoals Maria gevraagd heeft. Wist je dat dit gebed sterker is dan wapens? Natuurlijk hopen we dat er ook in Nederland en België dan heel veel kinderen meedoen. Bij je aanmelding op onze site kun je dat laten weten.

Filmpjes

Kerk in Nood heeft een paar filmpjes van oorlogskinderen gemaakt. Kinderen net als jij, maar dan met de pech dat ze in een land wonen waar oorlog is, of die zijn moeten vluchten voor al het geweld. Maryam is zo’n meisje dat moest vluchten.

Meer weten?
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman