Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Lezing
lezing
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 april 2019    Evangelie van 2019-04-13
begintijd14:00 uur
 titelAnselm Grün - Een jaar met de woestijnvaders
beschrijving

Zaterdag 13 april bezoekt Anselm Grün de Abdij van Berne voor een speciale gelegenheid: het verschijnen van zijn boek Een jaar met de woestijnvaders
Hij zal daarbij een lezing geven over dit belangrijke boek Een jaar met de woestijnvaders

Abbas Mozes vraagt aan Abbas Silvanos:
‘Kan een mens elke dag opnieuw beginnen?’ Silvanos antwoordt daarop: ‘Als hij een werker is, dan kan hij zelfs elk uur opnieuw beginnen.’

Een jaar onderweg met de Woestijnvaders.
In de woorden van de eerste monniken, de Woestijnvaders, vindt men een schat aan levenservaring over de wijze waarop ze omgingen met emoties als angst, woede, afgunst en lusteloosheid.

Anselm Grün laat in dit boek zien dat ook de huidige mens van deze ervaringen en wijsheden kan leren, want juist nu worstelen veel mensen met hun emoties.
Hij doet dat door 365 Woestijnvader-wijsheden, voor elke dag van het jaar één, te voorzien van uitleg en voorbeelden uit onze tijd.

Oude wijsheden komen tot leven. Zo voorziet de auteur de lezer van 365 dagen levenswijsheid.

Anselm Grün
Anselm Grün is monnik in de Abdij Münsterschwarzach en een van de bekendste spirituele auteurs van Europa. Zijn boeken zijn bestsellers. Over de grenzen van confessies heen is hij voor velen een gids en spiritueel pionier. Van hem verschenen eerder bij Berne Media: Dragende woorden (2016) Leeswijzer bij de Bijbel (2017), Langs bergen en dalen van het leven (2017), Je mag vertrouwen houden (2018), Ik was vreemdeling, maar jullie hebben mij opgenomen (2018).

Datum: Zaterdag 13 april 2019
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Entree: € 15,- (inclusief consumptie)
Wij verzoeken u plaatsen te reserveren per e-mail op activiteiten@bernemedia.com
Aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Anselm Grün 13 april en uw naam.

info

activiteiten@bernemedia.com
www.bernemedia.com

organisatieAbdij van Berne
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl