Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 13 april 2019    Evangelie van 2019-04-13
begintijd19:00 uur
 titelAnselm Grün - Een weg ten leven
beschrijving

Op zaterdag 13 april is Anselm Grün te gast in de Markuskerk aan het Hooghout 96 te Breda. Om 19.00 uur begint het programma met een lezing over de betekenis van de Goede Week. In het tweede deel zal hij samen met theoloog Franck Ploum enkele meditatieve teksten spreken rond de ‘Zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis’. Dit tweede deel wordt omlijst met pianospel van Jetje van Wijk.

Aanleiding
Aanleiding van het bezoek van de Benedictijner monnik Anselm Grün is het boek ‘Een weg ten leven’ dat hij samen met theoloog Franck Ploum maakte en dat eind februari verschijnt. In dit meditatieve boek (Uitgeverij Berne Media) zijn de drie grote tradities rond het lijden van Jezus verzameld: de kruiswegstaties, de zeven laatste woorden, de kruiswonden. Beiden schreven vijfentwintig teksten ter bezinning voor dit gebonden fullcolour boek met tekst en beeld.

Op de vooravond van de Goede Week zal Anselm Grün een lezing van 45 minuten verzorgen over de Goede Week. In het tweede deel klinken er teksten uit het gezamenlijke boek van beide auteurs en speelt pianiste Jetje van Wijk delen uit Haydn’s pianowerk ‘Sieben Letzten Worte Jesu’.

Het programma duur tot ongeveer 20.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot signeren van boeken. Boekverkoop is aanwezig.

info

info@zinsverband.nl
www.zinsverband.nl

locatieMarkuskerk, Hooghout 96
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl