Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 april 2019    Evangelie van 2019-04-06
begintijd09:45 uur
eindtijd15:40 uur
 titelBonifatiusacademie lesdag
beschrijving

Bisdom Groningen-Leeuwarden biedt vanaf januari 2019 kadervorming. Door kennisoverdracht en ontmoeting - persoonlijk en digitaal - laten we zien wat het betekent om te leren van‘meer dan boeken’’. Er is gekozen voor de naam Bonifatius, patroonheilige van ons bisdom, die het geloof in Jezus Christus naar onze streken heeft gebracht.We willen dat geloof bewaren voor, beleven met en doorgeven aan alle generaties in ons bisdom.

Bonifatiusacademie
Het doel van de Bonifatius Academie is tweeledig: het inspireren en vormen van gelovigen en het waarderen en motiveren van vrijwilligers. We geloven als kerk in onze mensen en willen in hen investeren. Vorming van parochianen is van wezenlijk belang voor het bisdom en geloofsgemeenschappen.

Cursussen van de Bonifatius Academie zij n modulair opgezet. U kunt naar keuze één of meer modules van vijf lessen volgen. Alle geïnteresseerden zijn vanzelfsprekend hartelijk welkom! Ben je als vrijwilliger actief in de parochie dan is de Academie juist ook bedoeld voor jou. Natuurlijk kunnen parochies een cursus aanbieden aan hun vrijwilligers.

Elke gevolgde module levert, na het voltooien van de eindopdracht, een certificaat op. Een cursist die een officieel ‘Testimonium van de Bonifatius Academie’ wil verkrijgen moet een samenhangend aantal modules volgen. Spreekt dit aan? Neem dan contact op met de studiesecretaris.

De modules zijn er op gericht dat je als cursist niet alleen op het niveau van het verstand maar als ‘gehele mens’ leert. We hopen dat integrerend leren deelnemers het gevoel geeft dat ze ‘er meer mens van worden’ en dat ze groeien in geloof, naast groei in competenties behorend bij hun taken in de kerk.

Programma
09.45 uur - Inloop, koffie en thee, ontmoeting
10.00 uur - Welkom en opening met gebed
10.10 uur - Lezing door bisschop R. van den Hout
10.40 uur - Minipauze
10.45 uur - B2. Geloofsbelijdenis / D1. Diaconie en spiritualiteit
12.35 uur - Lunchpauze
13.00 uur - O1. Gemeenschapsopbouw / B1. Bijbel                                
14.50 uur - Korte pauze
15.00 uur - Tijd van gebed
15.15 uur - Uitreiking van de certificaten
15.40 uur - Einde

info

(050) 40 65 888
l.winter@bisdomgl.nl
www.bonifatiusacademie.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieBisdomhuis, Ubbo Emmiussingel 79
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl