Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 23 februari 2019    Evangelie van 2019-02-23
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelImpulsdag *VERPLAATST*
beschrijving

De Impulsdag voor Jeugd en Jongeren die gepland stond voor zaterdag 23 februari in het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen is uitgesteld naar zaterdag 15 juni.

------------------

Bisdom ’s-Hertogenbosch organiseert op zaterdag 23 febuari 2019 een impulsdag voor het tiener- en jongerenpastoraat in Beneden Leeuwen.

Dit jaar is ervoor gekozen om het derde cursusmoment van de cursus Tienerpastoraat (waarvan de eerste twee avonden in het najaar van vorig jaar hebben plaatsgevonden) te combineren met de Impulsdag voor Jeugd en Jongeren. Het thema van deze cursus was “Durven met Drama” en richtte zich op het vinden van handvatten om met theater dichter tot de tieners en hun leefwerelden te komen. Deze leefwereld wordt tegenwoordig steeds meer gedomineerd door verschillende soorten druk: om te presteren op school, op de sportclub, of thuis. Ook de sociale druk die via veel kanalen bij tieners binnenkomt is hoog: als je de nieuwste gadgets met de nieuwste apps niet hebt of de nieuwste hype niet volgt, hoor je er al gauw niet meer bij. Kunnen tieners zichzelf nog wel zijn tegenover anderen en tegenover God? Hebben ze nog oog voor de ander en kunnen ze inzien hoe wonderschoon ze zelf zijn?

Tijdens de Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op zaterdag 23 februari voor (vrijwillige) werkers in het tiener- en jongerenpastoraat gaan we op zoek naar antwoorden op dergelijke vragen. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Toverbaltheater. Zij zullen het inhoudelijke gedeelte van de dag op zich nemen. Stichting het Toverbaltheater is een theater, restaurant en workshopruimte waar mensen met en zonder beperking met elkaar samenwerken. De passies voor theater maken, koken, bakken, zingen, decoreren, grimeren en muziek maken worden hier met elkaar gedeeld en alle mensen zijn welkom om met hun mee te doen. Op deze manier hebben ook jongeren die in de maatschappij niet gezien worden hier juist de kans uit te blinken in hun passie! Het is, naar onze mening, waardevol een dag als deze wat breder te trekken en ons te richten op het opbouwen van een gemeenschap die buiten ons dagelijkse gebied gaat.

Zoals ieder jaar is er natuurlijk ook ruim de tijd voor ontmoeting en uitwisseling met elkaar en wordt er voor een lekkere lunch gezorgd.

Programma
10.00 uur - Theatraal ontvangst/inloop met koffie, thee en een zoete verrassing.
10.20 uur - Theatervoorstelling, visiepresentatie en workshop
12.00 uur - Heerlijk lunchen in restaurant Voorproefje.
13.00 uur - Update vanuit team Jeugd en Jongeren
13.30 uur - We sluiten de middag af op een theatrale manier.

We nodigen alle betrokkenen rondom tiener- en jongerenpastoraat (pastores, vrijwilligers en diegenen die iets in de parochie willen doen met deze doelgroep, maar nog niet weten hoe) van harte uit voor de Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op zaterdag 23 februari.

Zoals eerder aangegeven vindt de Impulsdag plaats in het Toverbaltheater, Waterstraat 7 in Beneden Leeuwen en duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur (inclusief lunch).

U kunt zich tot 15 februari aanmelden voor deze Impulsdag door een e-mail te sturen naar avdels@bisdomdenbosch.nl met daarin uw naam, contactgegevens en wat uw betrokkenheid is bij tiener- en/of jongerenpastoraat.

Graag tot ziens op 23 februari!

info

avdels@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieToverbaltheater, Waterstraat 7
plaatsBeneden Leeuwen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl