Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 21 december 2018    Evangelie van 2018-12-21
(Sint Thomas)
begintijd19:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelNightfever-light Oosterhout
beschrijving

De laatste vrijdagavond opent de basiliek weer haar deuren voor iedereen die een moment van rust en bezinning zoekt. Je kunt de kerk binnen komen en weggaan wanneer je dat zelf wilt. Je kunt er een kaarsje opsteken, even zitten, of een intentie schrijven. Ondertussen worden liederen gezongen, klinken er meditatieve teksten en zijn er regelmatig momenten van stilte. En mocht je met een priester of dominee willen praten dan kan dat ook.

De basiliek zal open zijn van 19.00 tot 22.00 uur met een afsluitend avondgebed om 21.30 uur. We organiseren de avond met verschillende kerken en kloosters in Oosterhout (Gemeenschap Chemin Neuf (Paulusabdij), de Catharinaparochie, de Protestantse Gemeente Oosterhout, de Jubilee gemeente, Oosterhoutse Kloostergemeenschappen e.a.).

We hopen deze avond natuurlijk dat velen binnenlopen, maar daarnaast hebben we ook vrijwilligers nodig om deze avond een succes te maken. Wil je meehelpen met bijvoorbeeld het klaarzetten en opruimen van de kerk, kaarsjes uitdelen op straat, zingen in het Taizé-gelegenheidskoor, de maaltijd voor de vrijwilligers bereiden? Je hulp is meer dan welkom!

Schrijf in ieder geval de datum alvast in je agenda en als je je aan wilt melden als vrijwilliger kan dat uiteraard! je kunt je opgeven per mail of telefoon.

info

Ilse Willems (06) 113 60 162
nightfeverlightoosterhout@gmail.com

locatieSint Jan de Doper Basiliek, Markt 17
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl