Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 17 november 2018    Evangelie van 2018-11-17
begintijd17:00 uur
 titelEvensong door Choral Voices
beschrijving

In de succesvolle serie Muziek op Zaterdag zal op 17 november om 17.00 uur in de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch wederom een evensong plaatsvinden, ditmaal verzorgd door het - o.a. van televisie bekende - Groningse koor Choral Voices onder leiding van Daniël Rouwkema.

Choral Voices is opgericht in 1979 onder de naam “Interkerkelijk koor Rejoice”. In 2004 werd de naam veranderd in “Choral Voices” waarmee de richting die het koor wilde inslaan werd aangegeven: een koor dat inspireert met Cathedral Music. Choral Voices heeft zich gespecialiseerd in Anglicaanse liturgische muziek. De thuisbasis van het koor is Groningen, maar het koor treedt daarnaast op in de grote Nederlandse en Engelse kerken en kathedralen zoals de Domkerk in Utrecht, de oude St. Bavo in Haarlem, Bristol, Liverpool, York en Worcester. In het jubileumjaar 2019 staat Londen op het programma met optredens in Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral.

Sinds 2005 staat Choral Voices onder leiding van Daniël Rouwkema. Hij kwam tijdens zijn studie aan het Conservatorium (Zwolle en Enschede) in aanraking met de Engelse koortraditie via het Roder Jongenskoor. Na zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Stephen Cleobury (King’s College Cambridge) en de bekende componist John Rutter. Nadat hij enkele jaren freelance-dirigent in Noord Nederland was, werkte hij bijna 5 jaar met succes in het Verenigd Koninkrijk. In Chester Cathedral werkte hij als Tenor Lay-Clerk en assistent en vervolgens werd hij benoemd als Director of Music bij Saint George’s Church te Belfast. Momenteel is Daniël cantor van de Kloosterkerk te Den Haag en artistiek leider van onder andere Choral Voices te Groningen en de Utrechtse Schola Davidica. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Daniël ook actief als componist van koormuziek.

De van oorsprong uit Engeland afkomstige evensong houdt het midden tussen concert en kerkdienst en vindt traditioneel plaats in de late middag of begin van de avond. Koormuziek speelt in een evensong de hoofdrol, in prachtige anthems, koorliteratuur en in de lezingen en gebeden. Tijdens de evensong op 17 november klinkt muziek van bekende Engelse componisten (Purcell, Howells, Balfour, Gardiner en Barnard) alsmede van Rouwkema zelf. Voorganger is ds. Erica Scheenstra. De gratis toegankelijke evensong duurt bij elkaar een klein uur. U bent van harte welkom!

info

www.choralvoices.nl
www.danielrouwkema.nl
pgdenbosch.nl

locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl