Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 4 november 2018    Evangelie van 2018-11-04
 titelWillibrordzondag
beschrijving

Paus Franciscus sprak op 21 juni jl. in Genève de Wereldraad van Kerken toe. Hij sprak over de belangrijke en niet-aflatende opgave de eenheid van de Kerk te dienen en de vreugde van het Evangelie uit te dragen. Aan de viering van 70 jaar Wereldraad van Kerken en het historische bezoek van paus Franciscus is dit jaar het thema van Willibrordzondag (4 november) ontleend: ‘Samen wandelen, bidden en werken’.

De R.-K. Kerk is dan wel geen lid van de Wereldraad van Kerken maar de samenwerking is er niet minder om, aldus de Katholieke Vereniging voor Oecumene op haar website: “Vandaag is de Katholieke Kerk wereldwijd een belangrijke pleitbezorger en voortrekker van de oecumenische beweging.”

Tijdens paus Franciscus’ bezoek aan de Wereldraad maakte Albin Hillert de foto die dit jaar de poster voor Willibrordzondag siert. Naast de paus staan dr. Olav Fykse Tveit, dr. Agnes Abuom, metropoliet dr. Genaddios van Sassima, kardinaal Kurt Koch en enkele andere vertegenwoordigers van de Wereldraad. “Het is een prachtig beeld,” aldus pastoor Martin Los, bisschoppelijk gedelegeerde voor de oecumene. “Achter deze kerkelijke leiders hangt een wandkleed met daarop Christus in Zijn glorie die allen verzamelt, met boven Hem de duif die de Heilige Geest symboliseert. Op het wandtapijt staat ook in het Grieks in de tekst: ‘opdat allen één zijn’ (Joh. 17,21). Het is Christus die zendt, over de zijnen waakt en alles overziet. Ook op onze oecumenische pelgrimstocht.”

Pastoor Los: “Op Willibrordzondag wordt in de parochies gecollecteerd voor het werk van de Katholieke Vereniging voor Oecumene Athanasius en Willibrord. Deze vereniging speelt een belangrijke rol ten dienste van de katholieke deelneming aan de oecumenische samenwerking in ons land. Ik wil deze collecte daarom van harte bij u aanbevelen.”

De poster van Willibrordzondag wordt eind september, begin oktober aan alle parochies gestuurd. Op www.oecumene.nl kunnen een preekschets en voorbede voor Willibrordzondag worden gedownload. Het bankrekeningnummer van de vereniging is NL97 INGB 0000 8019 19 t.n.v. Katholieke Vereniging voor Oecumene in ’s-Hertogenbosch.

info

www.oecumene.nl

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl