Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 15 augustus 2018    Evangelie van 2018-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd12:00 uur
 titelMaria Tenhemelopneming Heiloo
beschrijving

In het heiligdom O.L.V. ter Nood is op woensdag 15 augustus 2018 vanwege het liturgische hoogfeest van Maria Tenhemelopneming een feestelijke bedevaart. Mgr. Hendriks en Mgr. Herman Woorts zullen om 12.00 uur voorgaan in een plechtige Eucharistieviering.

Aansluitend volgt een processie naar de Genadekapel, waar bloemen en kruiden gezegend worden. Naar oud gebruik richten wij ons tot God, door wiens Woord “uit het land jong groen opschoot, gras, zaadvormend gewas ... en bomen die ieder naar zijn soort hun vruchten droegen, met zaad erin” (Gen. 1,12). Door de zegening hopen wij op het beperken van de schade, door giftige kruiden veroorzaakt, en op het versterken van de doeltreffendheid van geneeskrachtige kruiden.

Om 15.00 uur vindt een Marialof plaats.

info

info@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl