Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 30 september 2018    Evangelie van 2018-09-30
(Sint Hiëronimus)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelJongerenbijeenkomst
beschrijving

Dagelijks worden wij impliciet of expliciet opgeroepen  – in reclame, talkshows of op social media – om de beste te zijn, om succesvol te zijn, op welk terrein van het leven dan ook: in sport (WK voetbal), studeren, werken, (geest)kracht, of in het leven van een, in ieder geval uiterlijk, hoogst interessant leven.

Dit streven om het beste uit zichzelf te halen en succesvol te zijn kan leiden tot het overschrijden van de eigen (vermeende) grenzen. Maar het kan ook leiden tot een elkaar naar de loef steken of het gevoel gedoemd te zijn te behoren tot de grijze middelmaat. Wie van ons heeft hier nooit eens mee geworsteld?

Ignatius van Loyola leefde meer dan 450 jaar geleden, maar ook hij heeft met dit thema van de uitmuntendheid geworsteld en een antwoord geformuleerd dat ook een leidraad kan bieden voor jonge mensen van nu: een leidraad die hoopgevend is, grensverleggend en eenieder de mogelijkheid geeft om vorm te geven aan zijn eigen, unieke persoonlijkheid.

Gezien het belang van dit thema, willen GCL Vlaanderen, GCL Nederland en Magis, jongeren tussen de 18 en (ongeveer) 35 jaar uitnodigen om het thema van de Ignatiaanse uitmuntendheid nader uit te diepen. Daarom organiseren zij op zondagnamiddag 30 september a.s. vanaf 14.00 tot 17.00 een bijeenkomst over dit thema.

De bijeenkomst zal uit drie onderdelen bestaan:

  • Een uiteenzetting over de ignatiaanse uitmuntendheid;
  • een YouTube-meditatie over het thema
  • en een uitwisseling in kleine groepjes tussen de deelnemers

De bijeenkomst zal, voor wie wil, afgesloten worden met een borrel. Nikolaas Sintobin s.j. zal de bijeenkomst leiden.

De organisatorische details worden op dit moment ingevuld, maar het is nu reeds mogelijk in te schrijven bij Ward Möhlmann ( wrmohlmann@hotmail.com , tel. 0032 4-98.31.56.21). De bijeenkomst staat open voor iedereen in de genoemde leeftijdsgroep en we nodigen u daarom van harte uit om deze uitnodiging te delen met familie en gezinsleden, vrienden en bekenden. De bijeenkomst is kosteloos bij te wonen en zal plaatsvinden in het centrum van Antwerpen, bij de Pastorale dienst van de Universiteit, ‘Zomaar een dak’, Prinsstraat 32.

info

04 / 98 31 56 21
wrmohlmann@hotmail.com

locatiePastorale dienst van de Universiteit, ‘Zomaar een dak’, Prinsstraat 32
plaatsAntwerpen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl